Козметика и грим

Всичко за маникюра и педикюра

06.10.2006г. / 16 20ч.
Аз жената
Всичко за маникюра и педикюра

Подробни практически указания и великолепни илюстрации за това как правилно да се грижим за ръцете, ноктите и краката си дава току-що излязлата "Пълна енциклопедия маникюр и педикюр". Книгата е еднакво полезна както за професионални козметолози и маникюристи, така и за всички жени, желаещи самостоятелно да постигнат съвършени резултати .

Енциклопедията предлага превантивни мерки срещу проблеми с ноктите и кожата и заболявания на ходилата и ставите. Предлага упражнения за отпускане на уморени ръце и крака, масажни техники и рефлексотерапия. Дава ценни съвети за това как да спрете да гризете ноктите си, за подхранването им, може ли да се спаси счупения нокът, как лакът да издържи дълго и как да изберем подходящи обувки. Представени са и всички видове изкуствено удължаване на ноктите.

Книгата съдържа великолепни поетапни снимки, които дават нагледна представа за всички описани техники и процедури – от домашен до професионален маникюр, от ноктите в стил вамп до неутрален френски маникюр, от рисуването с къна до спа-процедури.

Автор на енциклопедията е моделиерката Лий Тосели, която се изявява и като художник-гримьор, стилист, моден координатор, дизайнер и редактор в много списания – между които са Elle, Marie Claire и Shape. Работи също така и като консултант и водещ в предавания за мода и красота, включително и в поредицата Какво да не обличаме.

Коментирай