Тя, звездата

Жената Юпи - как и защо

15.01.2007г. / 01 07ч.
Джадала Мария
Жената Юпи - как и защо

Юпитата – крясъкът на модерните, устремени в бизнеса си млади хора, готови на всичко за кариерата. Да, те имат и свои женски превъплъщения. Ето как лесно ще разпознаем жената-юпи:

1. Тя винаги е с костюм – най-често това е черен или сив костюм със строга, класическа кройка, без артистичност или фриволност. Дължината на полата е по-често малко под и по-рядко малко над коленете.

2. Тя винаги е с елегантни обувки, по-често със средно високо токче, с черен или неутрален цвят чорапогащник.

3. Тя е гримирана – пестеливо, основно спирала и не ярко червило.

4. Тя има добре поддържан маникюр – грижи се за него извън работно време, но държи да изглежда добре – това е важна част от стила й.

5. Тя е слаба, храни се пестеливо, избягва хранене в работно време, защото отнема време, вреди на фигурата й, а и ще се наложи да си измие зъбите отново, защото това е задължително след хранене в работно време.

6. Грижи се за фигурата си – редовно ходи на фитнес, ако е вече с достатъчно голяма заплата или ако не – прави упражнения сама у дома, но редовно.

7. Не обича сериозните връзки – по-често има за приятел доста по-възрастен и вече улегнал мъж, който евентуално би й помогнал в кариерата (защо не и шефа), но е далеч от мисълта за брак, семейство и деца.

8. Най-често живее сама, не се страхува от самотата си, а й се радва, вижда се основно с приятели, а с родители и роднини само няколко пъти годишно. Така има достатъчно време да се грижи за себе си и да работи до късно, за да напредва в кариерата.

9. Заплатата не е основното, което я вълнува, а достигането на бленуван пост с повече правомощия, пътувания в чужбина и нови предизвикателства.

10. Не рядко работи по много или поне дава вид за това – идва първа сутрин и остава до късно в офиса. Изпълнява стриктно задълженията си.

11. Външно изглежда възпитана и вежлива, но за да постигне своето е способна на мръсни номера. Макар да избягва интригите понякога се оказва в центъра им.

12. Готова е на всичко за успех в кариерата.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
краси ( преди 11 години )
Напълно съм съгласна с (Вас)писанието по горе.Имам подобни наблюдения при някои от женската аудитория.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар