Конкурс

Моята баба

10.03.2007г. / 23 43ч.
Аз жената
Моята баба

В женския месец традиционно организираме конкурси, насочени към майката. Тази година решихме да провокираме спомените ви и да ви поканим, мили дами, да ни разкажете за своите баби – в конкурса Моята баба.

Баба е мила за всеки от нас. Върнете се назад във времето, припомнете си ценните напътствия, които ви е давала, грижата и нежността, с които ви е обгръщала, безкрайната любов, съчетана със строгост понякога, вкусните гозби на баба – те никога не се забравят.

Опишете ни за своята баба – може да изпратите есе, интервю с нея, нейни рецепти, може да приложите снимка, нейна или ваша обща – преценката е ваша.

Очакваме мейлите ви, посветени на баба до края на месец март, а победителите ще анонсираме в началото на април 2007 г. Запазваме си правото да не публикуваме всички получени материали. Авторите на най-добрите ще получат награди.

Пишете на konkurs@az-jenata.com, като в мейлите си посочвайте своите и на баба си имена, своята възраст, град.

Дано този конкурс ви вдъхнови и донесе приятни емоции!

Успех!

Завърши конкурсът “Моята баба”. Благодарим на всички, които взеха участие в него. За пореден път успяхте да ни трогнете и развълнувате с топлите и истински истории за нашите безценни баби.
Бяхме изключително затруднени при избора на победителите. А те са:

Нина Георгиева
Мария Гюзелева
Кремена Цачева – Станчева
Борислав Станимиров
Милена Дончева
Теодора Иванова
Преслава Димитрова
Кристина Манолова

Честито!
Моля, всички наградени от страната да изпратят пощенски адрес, а тези от София да заповядат в нашия офис – ул. Никола Славков 41, ет.3, ап. 26 за да получат своя подарък.

А ето и участниците и техните произведения:

Красимира Славкова
Яна Илиянова Балабанова
Любомира Петрова
Габриела Узунова
Полина Димитрова
Теменуга Димитрова Маринова
Мария Марчева
Калина Бойкова
Лилия Некова
Цанка Митова
Соня Петкова
Жела Тинкова
Борислав Станимиров
Иринка Пенева
Ася Тотева
Светлана Накова
Снежана Димова
Нина Георгиева
Кристин Манолова
Деница Йорданова
Вера Хинчева
Петя Георгиева
Елена Аргирова
Мария Гюзелева
Маргарита Йорданова
Кремена Цачева – Станчева
Христалина Христова
Красимира Мишкова
Елена Куновска
Преслава Димитрова
Борислав Станимиров
Кристина Кяйчева
Диана Славова
Теодора Иванова
Валентина Смилянова
Цветелина Иванова
Теодора Бояджиева
Цветелина Иванова
Милена Дончева
Пламена Коева
Цветелина Николаева
Даниела Попова
Маргарита Радева

Коментари:

Поздрави за прекрасната идея! Аз лично мисля да участвам и вярвам, че много хора ще го направят. Емоцията и споменът от детството неминуемо е свързан с тези благи и обичани жени – нашите баби, от които сме получили топлина и ласка.
Таня Димитрова

И аз мисля, че темата е супер. За жалост не мисля, че ще участвам, защото моята баба е далеч да ми е давала ласки. Вярно, че си е добра, но никога не е била такава и с мен. Дано бабите ви ви вдъхновяват и донесат успехи!
Деси Бошнакова

Ех, живота е едно, тъй вълшебно колело. Все напреде се върти и годините реди, но назад не се обръща – детството и младостта на никого не връща! Обичайте до де сте млади своите деца!
Когато станете и вие баби, внучета да топлят вашите сърца!
Цанка Митова, 55 г.

Поздрави за чудесната идея. За съжаление аз няма да участвувам във вашия конкурс не защото не го харесвам, а защото нямам добри спомени нито за бабите си, нито за родителите си. С една дума оцелявах в живота сама – дете на разведени родители съм. Днес имам семейство и две чудесни дъщери, и обещавам, че ще бъда добра баба за моите внучета.
Мариана Кондакова, 43 г.

Идеята за конкурса “Моята баба” е невероятна. Докато четях разказите на повечето от участниците плаках, заради тази искрена и чиста обич и заради чувствата, които предизвикаха в мен. Остана ми само една баба, но за съжаление не мога да намеря достатъчно силни и точни думи освен “Обичам те, бабо!”
Тина Христова, 29 г.

Мен ме е яд, че не съм прочела по-рано, за да участвам и аз. Толкова много бих могла да говоря за баба, поздравявам я : Обичам те, бабо Тина и много ти благодаря за всичко, което си направила за мен!
Илиана Илиева, 17 г.

Хубаво е като има такива конкурси, аз чак сега разбирам за конкурса, но определено идеята е била доста добра. Жалко, че моята баба вече я няма. А другата не съм познавала никога, защото е починала преди да се родя. Хубаво е да имаш баба... но когато изгубиш съкровище, тогава разбираш какво е чувството... Обичайте бабите си и им го показвайте постоянно.... нека го знаят докато са още с вас!
Мими Д, 22 г.

Коментирай