Мода

Ленените детски облекла

19.04.2007г. / 09 22ч.
Вергиния Генова
Ленените детски облекла

Ленената материя тази година бурно навлиза и на детския пазар.

Предлагат се ленени панталонки, блузки, роклички в свежи детски цветове – бледорозово, тревисто зелено, синьо.
Малчуганите могат да се накипрят с рокля като на мама или панталон като на татко, на почти същите цени, ако не и една идея по-скъпи.

За деца се шие много по трудно, използват се екологични материали, внимава се за качеството на копчетата, конците и багрилата. По тази причина повечето от добрите фирми за украса на детските дрешки избират многоцветните бродерии, които са по-качествени, по-устойчиви на пране и гладене, но и по-скъпи.
Китайските и Турските детски дрехи са сравнително евтини, но и доста по некачествени.

Но всички, които са отглеждали малки деца знаят, че когато играят децата не мислят дали дрешката струва 5 или 50 лв. и то поне една дузина, за да има за смяна, къде по веднъж, къде по няколко пъти на ден. На малките морски капитани, които играят на кораб на чешмата, дрешките неизбежно трябва да бъдат периодично сменяни и подсушавани, на сухопътните войски в пясъка пък стават целите в прах, а на футболистите по полянките след игра трябва да отиват директно в коша за пране.

Затова и дилемата малко и красиви или много, но по-непретенциозни е неизбежна за родителите, особено ако децата от малки проявяват характер, модни предпочитания и цветови пристрастия.
Разбира се децата основно предпочитат цветни и весели дрешки, с красиви апликации на любимите си анимационни герои и не се интересуват от цената. На родителите остава грижата да си преценят възможностите, така че купувайки дрешки да не им се струва, че са дали цяло състояние за един детски сезон и да третират дрешките все едно са диамантени украшения, които трябва да бъдат пазени до степен да не пада прах върху тях.
Много родители постоянно правят забележки на децата си да внимават да не се накапят със сладоледа или да не играят в пясъка.

И подвикват не играй там, не пипай там, знаеш ли колко пари струва този панталон, колко е скъпа тази жилетка и т. н. забележки, които могат да травмират децата.

Затова за да са свободни в игрите и официални, когато трябва е добре да имат дрешки за игра и дрешки за празненства.

Коментирай