Той

Многодетен баща – защо не!?

06.07.2007г. / 11 24ч.
Вергиния Генова
Многодетен баща – защо не!?

Ето това е новина за многодетен баща. На 62 години един от най-големите легенди в рока Род Стюарт се ожени за майката на седмото си дете – 36-годишната Пенелопе “Пени” Ланкастър.

Дори на тази възраст той не престава да твори, да е оптимист и да е екстравагантен. Сватбената церемония се състоя в тесен приятелски кръг в Санта Маргарита, в една от вилите, датиращи от XVII век, край курорта Портофино на италианската Ривиера.

Колко българи биха могли да си го позволят? А дори и да могат, колко предпочитат просто да отпрашат с яхтата и гаджето, отколкото да се женят за всяка хубавица, която им каже, че е бременна от тях.

В света се наблюдава едно явление, всред богатите, да се женят на екзотични или исторически места, по екстравагантен начин. Да се женят често, респективно и да се развеждат. Което, като се замисли човек си има своето очарование – никак не е лошо да имаш няколко сватбени дни, кой от кой по прекрасен и незабравим. А и ако имаш пъстра палитра от наследници, става още по весело. Собствени или осиновени. Анджелина Джоли и Брад Пит със своя личен пример дадоха старт на кампания по осиновяване, която много американци подкрепят. В България, предимно към осиновяване пристъпват само онези, които не са могли да имат дете по никакъв друг начин, докато в САЩ, дори може да се каже, че е модерно да имаш 2-3 собствени деца + едно осиновено. У нас все още се борим с материалния стандарт: за престижно се смята да имаш собствено жилище, собствена кола, собствена фирма, докато тези неща в САЩ са нещо нормално, което ако работиш по дефолт може да имаш.

Над стандарта си и си по-близко до Холивуд и до звездите, ако водиш екологичен начин на живот, въодушевяваш се от фън шуй или пък осиновиш дете от третия свят.

У нас многото деца пречат на кариерата, дори на богатите, а ето на г-н Род Стюарт не му пречи да се ожени отново дори на 62 години, както и да се радва на цели седем наследника.

У нас, ако някой мъж има повече наследници и то от няколко жени, настава почти военно положение как ще се раздели имането, как ще погледне родата, затова мъжете прибягват до ултиматуми за аборт или до непризнаване на децата. Български е и терминът – незаконородено дете – което чужденците си го превеждат като дете извън закона, което е шокиращо за тях – как може да си се родил престъпник? Може, в България всичко е възможно. До култура ли е, от ниския стандарт ли е, поради себеотхвърляне ли е – да се отречеш от част от себе си, която продължава в децата ти, но е факт.

Затова и такива новини от световната сцена ни карат да цъкаме с език и да си повтаряме – брей, какви неща ставали по света.

Коментирай
Свободно време