За дома

Лично послание върху личната чаша

12.07.2007г. / 09 16ч.
Вергиния Генова
Лично послание върху личната чаша

Понякога обикаляме за подарък и все не намираме онова, което ни трябва. Това се случва тогава, когато искаме да направим много личен подарък. Понякога спонтанно искаме да кажем нещо на някого, да го насърчим, да му пожелаем нещо, което да помни дълго.

Има много малки жестове, които можем да поднесем на любим човек с повод и без повод. Ако искаме да направим нещо специално, да напишем нещо специално, ясно е, че специални неща не се произвеждат масово в Китай. Можем обаче да купим нещо съвсем обикновено и да го превърнем с нещо малко в нещо наистина специално. Като например да купим една най-обикновена порцеланова чаша, да я изрисуваме с маркер, специален за керамика, който можем да закупим от магазин за художнически материали като Слънчоглед.
Можем да напишем някакво готино маниашко послание и да оставим вече необикновената чаша върху бюрото на колегата, който е любител на чая. Това ще бъде една готина изненада, която ще го зареди с позитивна енергия, още от сутринта. Разбира се и нас, защото с толкова малко сме направили толкова много за някого.
Едно е да поднесете сутрешното кафе на новия си приятел в една обикновена бяла порцеланова чаша, но съвсем друго е ако върху нея пише - "На истинския мъж, Жоро!"
Винаги подаръкът е по-ценен, когато е личен и когато в него оставяте частица от своята любов, уважение или признателност към този човек. Например ако целия клас сте решили да подарите нещо на класната, събрали сте пари и сте избрали подарък, с този маркер може да го надпишете, така че тя да не се чуди от кой ли измежду многото випуски е, а да знае, че е от онези деца с много фантазия и чувство за хумор.
С тези специални маркери може да нарисувате специална чаша с името на всеки един от семейството, или пък със специална картинка, или някакво специално мото, така няма да има вечни караници, че липсват чашите за мляко, че за някого все не достига - всеки ще използва личната си чаша.
Маркерите са идеални за феновете на различните отбори. В момента на пазара продават почти всякакви аксесоари за всякакви фенове, но може би не са се сетили да напишат точно думите, които ви трябват или пък вие си имате специална закачка и вместо да обикаляте с дни и часове да търсите нещо, което го няма, с един такъв маркер можете да напишете онова, което искате за минутка.
С такъв вид маркер може да изрисувате с някакъв мотив цял сервиз, да направите от една обикновена ваза или саксия нещо наистина уникално. Като цяло този тип маркери в различни цветове са удобни и практични именно в случаите, когато трябва да спасите положението - някой ви изненадва, че има празник; хрумва ви невероятно готина идея, която искате да реализирате на момента; искате да зарадвате колежката на прибиране от обедна почивка. Или пък в десет часа вечерта детето ви сервира, че госпожата е казала за утре да донесат моливник. Вместо да му се карате, че не ви е предупредило по-рано, вземате стъклен буркан или пластмасова кофичка, зависи от възрастта му, връчвате му маркера и му казвате да си направи бързо сам моливника, да мие зъбите и да си ляга.
Както виждате, този маркер сам по себе си е необикновен, защото определено пести нерви и може да ви извади от всякакви затруднени ситуации, в които трябва да реагирате бързо.
А знае ли човек?... може да откриете и други съвсем неподозирани приложения!

Екзотични вази от лъвска кожа

Коментирай