Козметика и грим

Красив маникюр

05.12.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Красив маникюр

Красив маникюр – ето как можете да си направите красив маникюр в домашни условия:

  1. Почистете стария лак с памучно тампонче и лакочистител
  2. За около 10 минути потопете ръцете в купичка с хладка вода, в която сте разтворили предварително една чаена лъжичка морска сол. Морската сол заздравява ноктите, стимулира растежа им!
  3. Сложете крем в основата на ноктите и масажирайте кожичките
  4. С помощта на дървена пръчица избутайте внимателно кожичките
  5. Изпилете ноктите, като им придадете желаната от вас форма (ноктите могат да бъдат квадратни, квадратни със заоблени краища и изострени) За чупливи нокти най-подходяща е квадратната форма с леко заоблени краища. Пиленето трябва да е в посока от края към средата на нокътя. Хубаво е да използвате картонени пилички, като първо пилите с по-груба, а след това заглаждате със много ситна.
  6. За да загладите повърхността на ноктите използвайте специални полиращи пилички, които почистват, полират и придават блясък на ноктите.
  7. Със салфетка или памучно тампонче почистете остатъка от крема от кожичките на ноктите.
  8. Нанесете основа – за основа може да се ползват различни заздравители, калциеви гелове, безцветни лакове, както и специални изглаждащи основи.
  9. Нанесете първия слой цветен лак
  10. След като е засъхнал добре нанесете втори слой
  11. На края може да си направите някаква декорация и да нанесете топ лак.

Декорациите са много актуални и модерни. С тях ноктите изглеждат наистина красиви и привличат внимание!

А ето и някой от декорациите, които си правя аз.


основният лак е златист перлен, с тънка четчица се прави черта с тъмно кафяв лак, над нея се правят малки точици, след което под кафявата черта се нанася лак със златист брокат.

ноктите се лакират в плътен бял лак, след това с черен тънък перманентен маркер се рисува от едната страна на нокътя, задължително се поставя топ лак. 2-2 Може да се поставят няколко малки точици

за основен се използва бял перлен лак, с тъмно сив лак се прави вълнообразна диагонална черта, след което от външната част на чертата се нанася лак сребрист брокат.

ноктите се лакират с тъмно кафяв лак, след това със светло жълт перлен лак внимателно се правят – цветче в горната част, две извити линийки на долу, и черти в самия край на ноктите.

основен лак – розово-лилав перлен, с бял лак се оформя нещо като ъгълче в долната част на нокътя, на границата на белия лак се правят линийки със лак сребрист брокат.

Може да се направят и още две черти със сребристия брокат и да се сложи една точица точно под мястото, където се съединяват всички чертички.

основният лак е златист перлен, в едната част се нанася тънка ивица черен лак. 6-2 Върху черната черта може да се направят точици със лак златист брокат.

френски маникюр – в долната част на нокътя се нанася плътен бял лак, отгоре върху целия нокът безцветен, бледо розов, прозрачно бял или друг полупрозрачен лак с лек оттенък.

прави се френски маникюр, след което на границата на белия лак се нанася тънка ивица лак сребрист брокат.

прави се френски маникюр, с четчица се правят точици – със лак златист брокат – една, около нея няколко с розов лак (за да се оформи цветенце), след това със светло син се правят вълнообразни чертички.

прави се френски маникюр, на границата, която се оформя от белия лак се правят точици с лилав лак (ако е с брокатени частици точиците изглеждат като малки камъчета), около една от точиците се правят с розов лак други точици за да се получи цветенце, нанася се топ лак.

прави се френски маникюр с прозрачен лак, със сребрист брокат се прави вълнообразна линия по дължината на нокътя.

ноктите се лакират със зелен перлен лак, с черен маркер се рисуват по три чертички в горната част на всеки нокът, задължително се поставя топ лак.

основният лак е светло кафяв, с черен маркер се правят малки чертички в двата срещуположни ъгъла на нокътя, след това със златист брокат се правят чертички между черните, завършва се с топ лак.

Евгения Иванова

Коментирай
14 rate up comment 1 rate down comment
MikIncEtyY ( преди 11 години )
az ne si prava noktite sama no ve4e 6te si gi prava po toia na4in super e :P:P:P:*
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
123 rate up comment 2 rate down comment
veni ( преди 11 години )
1 rate up comment 5 rate down comment
raq ( преди 11 години )
69 rate up comment 1 rate down comment
ivelina ( преди 11 години )
1 rate up comment 5 rate down comment
Neda ( преди 11 години )
az sa6to pravq manikur i iskam da kaja na vsi4ki koito ne sa gi haresali 4e te prosto nqmat vkus teci idei sa strahotni a i sega ne sa na moda nqkoi natrufeni dekoracii a naprotiv po sempli kato tezi SUPER SA BRAVO
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19 rate up comment 0 rate down comment
h ( преди 11 години )
mnogo krsivo niama 6to vsickite snimki blokirali i ne vigdam ni6to samo edna se vigda .A tia puk mnogo krasiva pu pu da ne ia orucasam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 362 rate down comment
petq ( преди 11 години )
0 rate up comment 54 rate down comment
sebby ( преди 11 години )
Попаднах на това случайно и ако ще дам мнение то е,че това не ми харесва!Съжалявам,но мисля,че въображението ми е много много,ама мнооооого по-разнообразно от това тук!Съжалявам,ако съм се отнесла грубо,но това не може да се премълчи Х_x
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
mimi ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
бамби ( преди 11 години )
не мисля ,че маникюрите са грозни,напротив изглеждат много добре.и какво значи демоде-дългите нокти винаги ще бъдат на мода,също така и от малките нокти може да се направи истинско произведение,стига да можеш и желаеш това.аз съм с много дълги нокти и си ги харесвам.декорациите си правя сама,занимавам се с това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар