Мода

Стил и елегантност в офиса – будоарът на съвременната работеща жена

05.06.2008г. / 08 59ч.
Аз жената
Стил и елегантност в офиса – будоарът на съвременната работеща жена

Има ли нещо общо между вашия офис или работно място и будоар от 19ти век? Общото е много повече, отколкото си мислите!

Стаята за преобличане на жената преди два века била нейното лично пространство, в което тя съхранявала елегантни и стилни лични вещи – тоалети и бижута. В тази стая тя прекарвала доста време. В днешно време съвременните жени също държат личното им пространство да е стилно и подредено. Все повече време обаче прекарват на работното си място. В известен смисъл, офисът вече се е превърнал в будоар – будоарът на съвременната работеща жена. Както в спалнята, така и в офиса жените вече съхраняват стилните си лични вещи.

Гръцкият бижутер Йосиф Йосифидис се вдъхнови от стилния дизайн на периферните устройства на Logitech за създаването на новата си колекция бижута. Logitech проектира и произвежда компютърните мишки, клавиатури, уеб камери и колонки, които вдъхват живот на работното ни място.

Стилът на Йосиф в изработката на бижута е известен и познат на гръцкия и международния пазар. Той се характеризира с микс от модерни и традиционни елементи, съчетани в необичайни форми от сребро и злато. Наскоро той представи новата си колекция на специално събитие в хотел San George Lysabettus в Атина.

“Персоналните периферни устройства на Logitech внасят стил и елегантност в скучното пространство на офиса. С моята нова колекция исках да пресъздам точно това. Изящните бижута на жените векове наред са украсявали и са придавали женственост на спалните и стаите за преобличане на жените. Според мен, някои от продуктите на Logitech постигат подобен ефект на работното място на модерната жена”, заяви г-н Йосифидис.

Първоначално новите бижута ще могат да се намерят в избрани магазини в Гърция.

Йосиф Йосифидис е роден в Александропулос. Завършва Академията за приложни изкуства в София, България. След като се дипломира, той специализира специфични техники при създаването на бижута. През 1986 г. той завършва и представя първата си колекция бижута от сребро.
Две години по-късно той организира първото си ателие в родния си град и за първи път внася традиционните емайлирани елементи в бижутата. Той обработва големи повърхности като използва съвременен козметичен подход.
През 1988 г. Йосиф става член на Гръцката камара по изящни изкуства.
От 1993 г. до сега той живее и работи в Солун.
През 1996 г. в центъра на Солун отваря врати първият магазин Iosif. На два етажа са разположени произведения на бижутерийното изкуство. Бижутата се приемат много добре и бързо започват да налагат динамичното си присъствие сред уважаваните марки бижута – това присъствие става синоним на вдъхновение, естетика и креативност.
През 1997 г. Йосиф участва в изложба във “Вила Бианка” в Солун под патронажа на Министерството на културата на Гърция. На това събитие за първи път се признава ролята му в сферата на бижутерийното изкуство.
През 1998 г. той става член на борда на директорите на солунската Гилдия на бижутерите и става член на жури, което определя кои нови гръцки дизайнери на бижута да участват в конкурси, какви обучителни курсове в тази област да се провеждат и какви изложби на бижута да се организират в Гърция.
През 2002 г. Йосиф е избран за председател на Гилдията на сребърните бижутери в Солун.
През 2004 г. с подкрепата на Helexpo той създава проекта “Израз и дизайн” в рамките на изложбата на бижута “Kosmima” в Солун. Дизайнери на бижута от цяла Гърция за първи път имат възможността да участват със своите творения в тематична изложба-конкурс, която представя динамиката, таланта и естетиката на съвременното бижутерско изкуство. От този момент насам изложбата “Expression and Design” се е превърнала в институция, която представя младите дизайнери.
През 2005 г. Йосиф събира най-успешните и талантливи гръцки дизайнери на бижута и заедно с тях основава неправителствена организация с името JAW (Jewellery Art Workers). През същата година той става председател на организацията. Тя има за цел да промотира съвременното гръцко бижутерско изкуство в Гърция и извън страната.

Марката Iosif Collections вече се е превърнала в една от най-добрите и най-динамични марки и в нарицателно за качествена и креативна ръчно изработена сребърна и златна бижутерия в Гърция, а вече има голям успех и на европейския пазар.

Изкуството на модния дизайн
Бижутата и аз
И бизнес облеклото се променя
Дрехи оживяват с малко мъниста
10 начина да изглеждате по-слаби
Офис облеклото
Съвети за носене на сандали
Слънчевите очила
Тайната на деловия стил

Коментирай