За дома

Здравословният сън зависи от матрака

17.10.2008г. / 14 44ч.
Аз жената
Здравословният сън зависи от матрака

Сънят е важна физиологична необходимост за всяко човешко същество и жизнено важен за възстановяване на тялото и духа. Проучвания сочат, че средно около 220 000 часа от живота на всеки човек преминават в сън. Това прави матрака най-употребяваната мебел в дома, но за съжаление често я пренебрегваме. Матракът е основният фактор, от който зависи добрият сън. След него се нареждат физическото здраве, средата, психическото състояние и партньорът. Ето защо изборът на матрак е много важен, за да си осигурим здравословен и спокоен сън. Специално за читателките на Az-Jenata.bg експертите по съня на фирма Happy Dreams – производител и вносител на висококачествени матраци и аксесоари за съня, които вярват, че мястото на вашата спалня е повече от място за сън – подготвиха няколко препоръки, които могат да ви помогнат при избора на нов матрак.

  • Купувайте винаги само от познати производители – така ще избегнете имитациите. Те имат нужния опит и ноу хау, за да ви осигурят най-подходящия матрак, съответстващ на вашия бюджет.
  • При избора на матрак обръщайте внимание на четири основни фактора: комфорт, устойчивост, пространство, цена – качество.
  • Не очаквайте да платите по-малко от 200 лв . за матрак с размер 82/190, по-ниската цена не е реална и със сигурност е компромис с качеството на Вашия матрак.
  • Изисквайте гаранция за матрака, който купувате. Все пак не разчитайте на гаранция от 10, 20, 30 и повече години. Тя не прави матрака ви по-комфортен!
  • За да бъде Вашият сън и комфортен, и здравословен, консултирайте се на какъв матрак би трябвало да спите – всяко Ваше желание за по-мек или по-твърд матрак трябва да бъде удовлетворено.
  • Не купувайте матрак, без да сте го пробвали. За това, дали един матрак е удобен и подходящ за Вас, не може да се прецени само чрез докосване с ръка. Покупката на матрак е много важна, затова е необходимо да й отделите по-голямо внимание. Облечете се подходящо, когато ще пробвате матрак.
  • Вземете с вас и вашия партньор! Така ще изберете най-комфортното за двама ви.
  • Питайте за антиакарна обработка на тъканите. В повечето случаи необработените против акари тъкани са причина за появата на алергия, астма, хрема.
  • Съобразете размера на матрака със стаята си. Внимание! Не забравяйте за нощните шкафчета и гардероба!
  • Не купувайте прекалено малък матрак, подходящи са по-големите размери. Препоръчително е за единично легло да се избере матрак с размер поне 90/200, а за двойно легло съответно 160/200. Не забравяйте, че по време на сън човек често променя положението на тялото си.
  • Двулицевите матраци изискват подматрачна рамка. С нейна помощ се избягва хлътването и износването на матрака, постига се добра вентилация и издръжливост на матрака.
  • Твърд или мек матрак? Една дилема, която през годините е дала своето отрицателно отражение върху здравето на много хора. Отговорът – най-добрият матрак за вас е този, който се приспособява към контурите на вашето тяло, а не обратното.
  • Купете си качествен матрак, макар и на пръв поглед по-скъп! Висококачествените матраци имат живот средно 7 години, докато тези, които са масово производство издържат едва 2 години. Покупката на качествен матрак не само осигурява отличен комфорт, но и ще ви излезе по-евтино в дългосрочен план.

Повече съвети и консултация за най-подходящия за вашите нужди матрак ще намерите във верига магазини Sleep Shop на Happy Dreams в София. Влизайки там ще попаднете в лабиринт от най-известните световни ТОП марки в областта на продукти за съня – TEMPUR, PIRELLI, TEMPRAKON, SISLEY, LACOSTE, MANTEROL, MORA. Като производител на най-качествените и най-луксозни български матраци фирма Happy Dreams се превърна в синоним на качество и престиж при предлагането на най-елитните марки продукти за съня.

Матраци Happy Dreams – Хайде да си лягаме!

Коментирай