Меню

Торта Павлова с малини

22 октомври 2008 | 12:03 | Аз жената
Добави в любими
Торта Павлова с малини

Приготвяне

Това е класическа торта, целувчена, кръстена на името на популярната руска балерина Павлова. Лека е и ефирна, приятна и подходяща за тържествени случаи и изискани гости.

Продукти:
4 белтъка
1 щипка сол
1 пълна до горе чаена чаша захар
За крема:
250 г сметана заквасена
120 г крема сирене
1 ванилия
2-3 суп. лъж. пудра захар За украса: шепа малини

Приготвяне:
Разбийте белтъците със солта и постепенно добавете захарта до сгъстяване и получаване на стегнат крем. В тава за печене поставете хартия, намажете с олио и оформете блат от белтъчения крем. Поставете в загрята на 100 градуса фурна и печете около 100-120 минути.
Извадете и оставете да изстине.
Пренесете блата в чиния за торта внимателно. Разбийте сметаната с крема сиренето, пудрата захар и ванилията с миксер до получаване на пухкав крем. Покрийте с крема равномерно блата. Украсете с малините отгоре – само в кръг или равномерно по цялата повърхност на тортата.
И ето, че сте готови!
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
10 rate up comment 3 rate down comment
pepinatea ( преди 11 години )
minytite ne sa mnogo,no ne na 100,a na 50 gradysa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Баба Ценка ( преди 11 години )
Гулдане, това се случва или ако температурата на печене не е добра (не е предварително загряна фурната) или ако не са добре разбити (или са прекалено дълго бити) белтъците. Опитайте пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
guldane ( преди 11 години )
Imam edin vapros zasto se raztica pri pecene beltika .Pri polojenie ce se e razbil mnogo dobre bih kazala daje mnogo gisto kato snyag a pri pecene otdolo se razvodnyava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
Keranka ( преди 11 години )
Здравейте,харесвам тази рецепта,искам да коментитам името "Павлова". Тази торта е била любимата торта на Английската кралица,когато е идвала на посещение в Австралия и Нова зеландия. Кръстена е на името на готвачката и,която е била рускиня и се е казвала Павлова. Тук е много популярна и по магзините се продват готови целувчени блатове ,които само намаваш с крем и нареждаш различни пресни плодове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Марина ( преди 11 години )
Времето посочено за печене е 100-120 минути. Не е ли много? Няма ли се предвид 10-12 минути?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
баба Ценка ( преди 11 години )
Не е сгрешено и не е много, пече се бавно на ниска температура дълго :) Това все пак е целувчено тесто :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар