Мода

Дървени бижута за настроение

13.11.2008г. / 10 23ч.
Вергиния Генова
Дървени бижута за настроение

Докато лятото не придиря откъм бижута – можем да сложим от пластмаса до злато и обратно, без да прави впечатление на никого, то есента е доста по-претенциозна – не понася пластмасата и стъклените герданчета, но затова пък на преден план излизат естествените материали като дърво, филц, метал, вълна.

И като че ли най-емблематично за този сезон си остава дървото. Сега ще споделим как да си направим сами дървени бижута. Ще се потопим в голямото разнообразие на дървени елементи, които предлага нашата любима книжарница Слънчоглед, предпочитана от всички, които обичат сами да си измайсторяват аксесоарите и да бъдат нестандартно модерни.

С есенна топлина и мекота ни очаква невероятно богат избор на дървени елементи за бижута. Можем да открием големи дървени топчета, от които може да се получи чудесен гердан или гривна.

Има и различни по форма елементи, специално пригодени за обици – кръгли, елипси, с нестандартни форми и различни размери.

Използвайки клипсите за обици, за около пет минути можем да сглобим няколко различни чифта.

А ако нанижем избраните от нас дървени елементи на тънки шнурчета или разноцветни тънки ластици можем да получим дървени гердани или гривни. Става бързо и лесно и дори малките момиченца може да се забавляват като изработват бижута. И не на последно място е напълно безопасно.

Можем да проявим повече творчество и да съчетаем дървените елементи с други материали или да ги оцветим.

Може да намерите и готови обикновени дървени гривни, които при добро желание можем да лакираме, оцветим или да декорираме с прежда или кожа.

Изборът е наистина голям и може да бъде ограничен единствено от нашето въображение.

Вижте повече от тези красиви бижута във фото погледа тук.

* * *

Гривни в цветовете на есента

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Аз самата съм си поравила срахотни обеци от тези дървени заготвки, но от известно време насам не се продават в "Слънчоглед". Можете ли да ми кажете, от къде от друго място мога да се снабдя с тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
daiana ( преди 11 години )