Свободно време

Да прегледаме кутията с бижута

28.11.2008г. / 09 04ч.
Аз жената
Да прегледаме кутията с бижута

Всяка дама има поне по една средно голяма кутия с най-различни бижута.

На някои кутиите са пълни само с ултра скъпи и стилни накити, на други с всевъзможни евтини дрънкулки, но важното е, че ги има.

Може да отделим една съботна сутрин или един мързелив неделен следобед да разгледаме още веднъж нашите безценни съкровища. Да отделим онези, които няма да носим през следващите месеци и да видим кое с какви дрехи можем да съчетаем през зимния сезон.

Добре ще е да прехвърлим в друга – можем да я наречем лятна кутия – всички стъклени и пластмасови украшения.

Да си запазим бижутата от естествените материали, които следват “зелената” вълна – от камъни като тюркоаза, да наблегнем на кожените и дървени бижута.

През зимния сезон е доста рисковано да носим дълги, нежни и с много детайли обици, защото рискуваме при навличането с шапки и шалове да ги скъсаме или изгубим.

Модните експерти препоръчват по-големите медальони, но това зависи и от нашата фигура. Смешно и странно ще е, ако имаме слаба и ниска фигура, да си обесим на врата гердан, наподобяващ огромен воденичен камък. Би било подходящо само като знак на протест срещу шефа ни, затова че ни товари с толкова много излишна работа точно преди Коледните празници.

През есенно-зимния сезон можем да наблегнем и на интересните гривни ръчна изработка. Те ще привличат погледите и ще допълват цялостната ни визия дори когато нямаме други бижута по себе си.

А защо не точно преди Коледните празници, да не наблегнем на по-лъскавите и по-пищните бижута, с което да кажем на всички, че е дошло време да го даваме по-леко и по-празнично?

* * *

Как да поддържаме бижутата си
Бижута от филц
Бижута Swarovski за GSM
Злато или сребро сте избрали за Вашата красота? – тема от форума
Бижута с душа

Коментирай