Мода

Мартеници в офиса

25.02.2009г. / 10 42ч.
Вергиния Генова
Мартеници в офиса

Подарявате ли мартеници?
Купувате ли мартеници или предпочитате сами да ги изработите?

Залагате на китайските мартеници – които са евтини и за няколко лева може да накупите мартеници на всичките си близки и приятели?

Или държите на оригиналните Пижо и Пенда, направени като уникати.

Както вече всички сме се убедили, има всякакви мартеници и за всички по сергиите.

Но все пак какви да изберем?

За колегите – като че ли най-подходящи са мартеничките за ръка. Семпли са и ненатрапващи се. За да се пожелае здраве и живот е достатъчно и обикновена увита бяла и червена прежда. Ако искаме да бъде и като бижу – може да добавим синьо мънисто или нещо друго, което ни се струва подходящо.

Мънистата и дрънкулките ще се харесат предимно на колежките.

За колегите – стига и един бяло-червен конец. Трябва да внимаваме, че продавачите са доста пестеливи и на някои хора с по-дебели ръце една мартеница тип гривна няма да е достатъчна и ще се получи конфузна ситуация.

Другият гаф, който може да се случи е, колегите ни да не обичат да носят мартеници и да не харесват тази традиция – ще се получи неловка ситуация и ако директно ни откажат мартеница и ако ни кажат – “връзвай, ама не я искам”. Или да се започне спор дали традициите са хубаво нещо или отмиращи суеверия.

За да избегнете такава нелепа ситуация – може да подарите мартеница в пликче и човекът сам да си прецени дали да се окичи с нея или не.

Според статистиката голяма част от хората просто отнасят мартениците у дома неразпечатани и така си остават, забутани в някое чекмедже. Защо – толкова са свежи и оптимистични? Най-малкото напомнят, че идва пролет! Няма да има високи сметки за ток, за парно, няма да мръзнем по спирките, няма да засядаме по неразчистените пътища... отвсякъде си е супер и повод за радост.

А ако имаме специални аспирации и искаме да подарим нещо по-интересно, то може да избираме от какви ли не приумици – мартеничка с избродирани в бяло и червено I love you, име или любимия футболен отбор, кич, но пък се харесва, до големи червено-бели оригинални мартеници от истинска вълна.

А на шефа е добре да подарите мартеница-сувенир.

* * *

Всичко за Баба Марта и мартениците

Коментирай