Конкурс

Красив маникюр

01.07.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Красив маникюр

Мили дами, приключи конкурсът "Красив маникюр" за материал и снимка с описание как да се направи красив маникюр.

Наградата професионален електрически комплект за направа на маникюр спечели Евгения Иванова!

Честито и благодарности към всички участнички!






Всяка съвременна жена трябва да има красиви ръце, но това изисква време.

Но, всяка жена, винаги ще намери време за всичко – за семейството, децата, за външния си вид, включително за красивия маникюр.

Принадлежностите, необходими за красивия маникюр се намират винаги под ръка (салфетки, купичка с хладка вода с няколко капки зехтин или лимонов сок, лакочистител, памучни тампони, пила, клечица и ножичка за кожичките, подхранващ крем, безцветен и цветен лак).

Старият лак се почиства с памучен тампон и лакочистител. Ако ноктите са много дълги (се отрязват с ножичките), в противен случай само се подкъсяват с пилата – от края на нокътя към средата.

Процедурите са почти еднакви за всеки маникюр – потопете за 5 минути в хладката вода със зехтин и подсушете добре. Сложете крем на кожичките, за да отстраните с ножичката излишните.

Нанася се крем до корена и се масажират. Почистват се ноктите от крема. Слага се безцветен или подхранващ лак. Цветният лак се нанася на два етапа: първо – нанася се тънък слой по средата на нокътя, изчаква се и се нанася втори по-дебел слой по целия нокът. Изчаква се да изсъхне и този слой и се фиксира (лакът се фиксира най-добре под течаща студена вода).

Лично аз най-много харесвам френския и китайския маникюр, тъй като и при двата вида формата на нокътя се оформя квадратна или полуквадратна, с тази разлика, че при френския маникюр се нанася бял лак, а по цялата повърхност безцветен или телесен, а при китайския – края на ноктите се оцветява в един цвят, а останалата част в друг.

На границата между двата цвята, с фина четчица, се рисуват различни фигурки – цветя, орнаменти… Китайският маникюр е изключително красив, но е подходящ само за дълги нокти, за каквито мога само да мечтая...

Еленка Димитрова, Свищов

Красив маникюр в домашни условия.

1. Всяка вечер втривайте крем за подхранване на кожички в основата на нокътя, за да стимулирате растежа, овлажните и подхраните кожичките .

2. Натопете ноктите за няколко минути в топла сапунена вода, за да омекнат кожичките.

3. Нанесете върху кожичките гел за премахване на кожички. Оставете да престои от 3 до 5 минути . Леко избутайте назад и отстранете мъртвата тъкан, като използвате шпакличка.

4. Нежната пиличка е най подходяща за ноктите. Полира ги и стимулира кръвообращението, което от своя страна спомага за по-добър растеж на ноктите. Изпилете ноктите, като им придадете желаната от вас форма. Пиленето трябва да започва от края и да завършва в средата на нокътя.

5. За да получите чудесен, поддържан вид на ноктите, осветлете ги отдолу с бял молив за нокти. Преди това намокрете връхчето на молива за по-лесно нанасяне. Молива може да си го носите в чантичката за бърз ретуш.

6. Един слой заздравител за нокти ги подготвя за полагане на лак и предотвратява нежеланото пожълтяване при лакиране със силни цветове. Удължава трайността на лака. Осигурява гладка повърхност.

7. Лакирайте ноктите си със супергладък лак . Може да изберете цвят от богатата палитра модни цветове или от лаковете за френски маникюр. Най-накрая може да си направите някаква декорация по ваш избор и предпочитания.

Теменуга Мухтарова

Красив маникюр – ето как можете да си направите красив маникюр в домашни условия:

  1. 1. Почистете стария лак с памучно тампонче и лакочистител
  2. 2. За около 10 минути потопете ръцете в купичка с хладка вода, в която сте разтворили предварително една чаена лъжичка морска сол. Морската сол заздравява ноктите, стимулира растежа им!
  3. 3. Сложете крем в основата на ноктите и масажирайте кожичките.
  4. 4. С помощта на дървена пръчица избутайте внимателно кожичките.
  5. 5. Изпилете ноктите, като им придадете желаната от вас форма (ноктите могат да бъдат квадратни, квадратни със заоблени краища и изострени) За чупливи нокти най-подходяща е квадратната форма с леко заоблени краища. Пиленето трябва да е в посока от края към средата на нокътя. Хубаво е да използвате картонени пилички, като първо пилите с по-груба, а след това заглаждате със много ситна.
  6. 6. За да загладите повърхността на ноктите използвайте специални полиращи пилички, които почистват, полират и придават блясък на ноктите.
  7. 7. Със салфетка или памучно тампонче почистете остатъка от крема от кожичките на ноктите.
  8. 8. Нанесете основа – за основа може да се ползват различни заздравители, калциеви гелове, безцветни лакове, както и специални изглаждащи основи.
  9. 9. Нанесете първия слой цветен лак.
  10. 10. След като е засъхнал добре нанесете втори слой.
  11. 11. На края може да си направите някаква декорация и да нанесете топ лак.

Декорациите са много актуални и модерни. С тях ноктите изглеждат наистина красиви и привличат внимание!

А ето и някой от декорациите, които си правя аз.


1 – основният лак е златист перлен, с тънка четчица се прави черта с тъмно кафяв лак, над нея се правят малки точици, след което под кафявата черта се нанася лак със златист брокат.

2-1 – ноктите се лакират в плътен бял лак, след това с черен тънък перманентен маркер се рисува от едната страна на нокътя, задължително се поставя топ лак. 2-2 Може да се поставят няколко малки точици

3 – за основен се използва бял перлен лак, със тъмно сив лак се прави вълнообразна диагонална черта, след което от външната част на чертата се нанася лак сребрист брокат.

4 – ноктите се лакират с тъмно кафяв лак, след това със светло жълт перлен лак внимателно се правят – цветче в горната част, две извити линийки надолу, и черти в самия край на ноктите.

5-1 – основен лак – розово-лилав перлен, с бял лак се оформя нещо като ъгълче в долната част на нокътя, на границата на белия лак се правят линийки със лак сребрист брокат.

Може да се направят и още две черти със сребристия брокат и да се сложи една точица точно под мястото, където се съединяват всички чертички.

6-1 – основният лак е златист перлен, в едната част се нанася тънка ивица черен лак. 6-2 Върху черната черта може да се направят точици със лак златист брокат.

7 – френски маникюр – в долната част на нокътя се нанася плътен бял лак, отгоре върху целия нокът безцветен, бледо розов, прозрачно бял или друг полупрозрачен лак с лек оттенък.

8 – прави се френски маникюр, след което на границата на белия лак се нанася тънка ивица лак сребрист брокат.

9 – прави се френски маникюр, с четчица се правят точици – със лак златист брокат – една, около нея няколко с розов лак (за да се оформи цветенце), след това със светло син се правят вълнообразни чертички.

10 – прави се френски маникюр, на границата, която се оформя от белия лак се правят точици с лилав лак (ако е с брокатени частици точиците изглеждат като малки камъчета), около една от точиците се правят с розов лак други точици, за да се получи цветенце, нанася се топ лак.

11 – прави се френски маникюр с прозрачен лак, със сребрист брокат се прави вълнообразна линия по дължината на нокътя.

12 – ноктите се лакират със зелен перлен лак, с черен маркер се рисуват по три чертички в горната част на всеки нокът, задължително се поставя топ лак.

13 – основният лак е светло кафяв, с черен маркер се правят малки чертички в двата срещуположни ъгъла на нокътя, след това със златист брокат се правят чертички между черните, завършва се с топ лак.

Евгения Иванова



Вашата страница много ми хареса, тъй като е много полезна, а в същото време и забавна. Впечатлих се от идеята да се предлагат различни идеи за маникюр.

Ето и моята – тъй като харесвам семплите неща, които едновременно с това са и ефектни, аз използвам сребърен брокат, който се слага в дясната част на нокътя след което съвсем внимателно се минава с прозрачен лак. За мен това е много просто, но и много ефектно.

Маргарита Максимова

Предлагам Ви интересен и авангарден маникюр, който е подходящ за любителките на спортни и дънкови облекла.

Оформете маникюра и равномерно, по дължината на нокътя нанесете два цвята лак. За предпочитане са наситено синьо с бяло или наситено синьо с черно. От брокатените лакове със звездички или сърчица подредете една под друга 5бр. фигурки по ивицата на допир на двата цвята. След изсъхването на лака нанесете отгоре един слой безцветен лак, за да бъде по-траен, както и за фиксиране на звездичките.

Десислава Николова, гр. София



След като нокътя се оформи квадратен се нанася по края бял матов лак, а по цялата повърхност безцветен. С фина четчица се рисуват 2-3 тънки бели ивици, наподобяващи небрежно драсване, диагонално от ляво на дясно, достигащи до средата на нокътя.

Между линиите се нанася безцветен лак с блестящи частици, които преливат на светлината.

Десислава Евгениева Николова, гр. София



Здравейте!

За да бъдат ноктите красиви, грижите трябва да започнат от ръцете.

Лесно и приятно е – потопете ги за 10 -тина минути в бадемово масло /или зехтин/.

Подсушете внимателно. Сега е моментът да "приберете" кожичките и да намажете с подходящ крем. След около половин час ноктите са готови за оформяне.

Използвайте пила, която не наранява и движете само в една посока. Накрая полирайте неравностите със специална пила.

Формата на нокътя е ваш избор, но ако ръцете ви не са от най-фините добре е да избягвате оквадратяването на ноктите. Използвайте фантазията си за лакирането!

А аз ще си позволя да споделя с вас един от любимите си начини за украсяване на ноктите.

Нека основата бъде светла-матова /най-добре-бяла/. Необходим ви е твърд косъм от някоя четка /за миене например/. Потапяте го в черен матов лак и правите китайски йероглифи/три-един под друг/. На някой пръст може да замените едното йероглифче с малка червена точка. Вече си имате цяла китайска приказка върху ноктите!...

Но я накарайте някой да ви я прочете?!

С уважение: danisab999@hotmail.com



Здравейте!

Казвам се Танислава Гергова и Ви изпращам няколко предложения за хубав маникюр.

Не е хубаво да се режат кожичките на ноктите. След по-продължително рязане започват да се нацепват и напукват. По възможност след измиване на ръцете ги избутвайте на вътре с нокът, след което ги намажете с крем.

По този начин след малко повече време и постоянство се прибират.

Винаги пилете ноктите само в една посока. По този начин ще предотвратите нежеланото им нацепване.

Не само красивите нокти правят хубав маникюр. Кожата на ръцете също трябва да се поддържа.

Веднъж в седмицата си намажете ръцете с мед. Сложете памучни ръкавици и върху тях найлонови такива. Престойте така 30 минути, след това ги измийте само с хладка вода и ги намажете с хидратантен крем. Кожата ще омекне и ще се хидратира.

Не си позволявайте да ви виждат с олющен лак или неравни нокти!

Старайте се да поддържате маникюра си изряден и не забравяйте, че хубавия маникюр не означава задължително дълъг нокът. Много по-приятно е, когато видиш добре поддържани ръце – макар и без дълги нокти, лакирани дискретно с безцветен лак.

Надявам се с това да бъда полезна на жените, че дори и на мъжете.:-)

Танислава Гергова

Предложението ми е :

След като нокътя се оформи квадратен се нанася два пласта вишнево-червен лак и по края с бял се правят бели чертички (като тропоска на дрехите).

Според мен така дамската ръка изглежда брилянтно и шик!

cvetka78@abv.bg



За да си направим маникюр трябва да си приготвим: салфетки, купичка с хладка вода с няколко капки зехтин или лимонов сок, памучни тампони, пила(по добре да не бъде метална), клечица и ножичка за кожичките, подхранващ крем, безцветен и цветен лак.

  • Махнете стария лак с памучен тампон, напоен с лакочистител.
  • След като сте махнали лака от двете ръце, довършете почистването с чист тампон с лакочистител.
  • Изпилете ноктите и ги потопете за 5 минути в хладка вода със зехтин. Подсушете ги добре.
  • Сложете крем на кожичките и ги избутайте внимателно, с ножичката ги отстранете, но само това, което се подава. Внимавайте да не се нараните. Нанесете крем и върху нокътя. Масажирайте пръстите.
  • Със салфетка почистете нокътя, за да махнете мазнините.
  • Сложете безцветен или подхранващ лак.
  • Цветният лак се нанася на два етапа. Първо сложете тънък слой по средата на нокътя. Изчакайте 5 минути преди да сложите втория слой. Той трябва да е по-дебел.

ВИДОВЕ МАНИКЮР:
Френски маникюр:
Този вид маникюр е възникнал в Холивуд, а не във Франция. Благодарение на своята универсалност става популярен по целия свят. Формата на нокътя е квадратна или полуквадратна. В края му се нанася бял лак, а по цялата повърхност безцветен или телесен.
Китайски маникюр:
Формата му също е квадратна. Краищата на ноктите се оцветяват в един цвят, а останалата част в друг. На границата между двата цвята, с фина четчица се рисуват различни фигурки – цветя, орнаменти.... Китайският маникюр е много красив, но е подходящ само за дълги нокти.
Изкуствени нокти:
Добър е за тези, които искат дълги нокти веднага. Не е препоръчителен, ако ноктите са чупливи. Изкуствените нокти не трябва да се носят твърде дълго, за да не се повредят. Под пластмасата собствените нокти не дишат, за това до изкуствени нокти прибягвайте в краен случай.

Анжелина Захариева



Здравейте, ето и няколко идеи и от мен:
  • За да не изсъхне кожата, мийте ръцете с течен сапун. Избършете с кърпа и избутайте кожичките.
  • Ако ноктите постоянно се чупят, изменете формата им. Устойчива е квадратната със закръглени краища, която е модерна в момента. Използвайте специални препарати за заздравяването на ноктите.
  • Ако ноктите се цепят, не се опитвайте да ги белите. Загладете с полираща пила и третирайте със специален препарат.
  • Преди да нанесете основа, измийте ръцете, повърхността на ноктите не трябва да е мазна.
  • Добре е основата, лакът и топ-лакът да са от една фирма. В противен случай лакът съхне прекалено дълго и има голяма опасност да се напука или излющи. Средствата 2в1 са идеално решение.
  • Тъмен лак или брокат ще свалите лесно, като наложите върху ноктите тампони, напоени с лакочистител, и изчакате лакът да се разтвори. Избирайте лакочистител без ацетон, с подходящи вещества.
  • Въпреки че след полиране ноктите си възвръщат предишния розов цвят, не го правете често, защото изтънява защитния слой и използвайте само специални полиращи пили.

Маникюр "Слънчева усмивка"-хит са цитрусовите цветове: оранж, слънчево жълт. Основата е бяла. Отгоре нанесете силен оранж, като оставите и от двете страни тънки бели ивици. На произволно избран нокът монтирайте 3 блестящи камъчета в оранжевата част.

Френски маникюр с блестящ край – Лакирайте ноктите си с почти безцветен лак(бежов, розов)с блестящи частици които преливат на светлината, изсушете и внимателно нанесете на края на нокътя 1-3 слоя (в зависимост от гъстотата)лак с брокатени частици.

Маникюр"Неон" – Основата е бяла, свободния край на нокътя(усмивката)и бялата ивица на основата(луната)са потопени във флуоресцентни цветове. Трябва ви матов лак в зелено, розово и бяло.

С уважение: Петя Георгиева



За да изглеждат ноктите Ви романтично използвайте лакове в пастелни цветове. Те издържат по-дълго време, особено ако нанесеш три последователни слоя от тях. След нанасянето на всеки слой е добре да изчакате около 5 мин., за да може лакът да изсъхне, и след това да продължите със следващия слой. След това с топлийка, потопена в бял или червен лак може да нарисувате цветчета, а със зелен да оформите дръжчиците и листенцата на цветчетата. След като изсъхне минете отгоре един слой безцветен лак. Той предотвратява бързото лющене и придава допълнителен блясък на маникюра.

За да изглеждат ноктите Ви супермодерно използвайте ярък и блестящ лак, а върху него с бял лак се нанасят разнообразни по форма мотиви. Отново се спазва правилото за нанасяне на няколко последователни слоя от основния лак. След изработване на мотивите нанесете отгоре отново слой безцветен лак.

За да изглежда маникюрът Ви забавно използвайте различен лак за всеки нокът. Използвайте ярки лакове, а също така и лакове със звездички.

За да изглеждат ноктите ви елегантни използвайте лакове в лилави тонове. Не нанасяйте никакви допълнителни лакове върху основния, иначе той ще загуби блясъка си.

За да изглеждат ноктите ви секси използвайте тъмно син лак с блестящ пълнител, който ще придаде проблясващ ефект на ноктите ви. Нанесете 2-3 слоя от лака, за да засилите блясъка му.

С уважение: Донка Колева

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
sanko ( преди 11 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
emanuela ( преди 11 години )
iskam mani kiur no nqmam :)za6to kak da si poddrjam no ktite 06te v 4i ko pravq ? ;(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
be4etooo_lom ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
cveti ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
nuraj ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Стефи ( преди 11 години )
аз съм си правила същия маникюр (като на снимките)не веднъж а не съм професионалистка и да ви кажа честно е много лесен за правене само трябва търпение затова искам да кажа че маникюрите на снимките може би не са изкуствени но не заслужават награда защото всеки може да ги направи според мен тази награда не е дадена честно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Никол ( преди 11 години )
Винаги съм искала такъв маникюр!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Всички съвети са добри,но друго е когато се посети професионалист.Благодарна съм на манюкиристката,която посещавам в гр.Попово казва се ПЕТЯ /нека не звучи като реклама/,прави перфектен маникюр!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Съжалявам,че съм изтървала конкурса...ако ви покажа как рисувам и колко готино ми се получават,ще се учудите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ани ( преди 11 години )
Мисля че съветите които са дадени са много полезни, но не мисля че тази статия трябва да бъде обект на малки лъжи.Г-жа Евгения Иванова казва че си прави тези декорации, но всяка жена може да разпознае част от маникюрите на снимките,защото те са изкуствени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар