За дома

Кърлежи и комари през лятото

12.07.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Опасността от ухапвания от комари, кърлежи и други кръвосмучещи насекоми нараства през летния сезон. Най-ефективното и използвано средство за предпазване са Репелентите, които са за лична употреба и имат дълготрайно действие – от 2 до 8 часа.

Продуктите от серията OFF! на SC Johnson Wax /лосион, спрей и "рол он"/ съдържат във формулата си активната химична съставка DEET, която се използва в повечето репеленти. Репелентите са специфични вещества, които се нанасят директно върху кожата, за да отблъскват паразитите – комари, кърлежи, бълхи и други кръвосмучещи. Репелентите са най-ефективното и използвано средство за предпазване от ухапване на насекоми.

И трите продукта от серията OFF! /лосион, спрей и "рол он"/ съдържат във формулата си активната химична съставка DEET. Химичната съставка DEET се използва в повечето репеленти. Колкото е по-голяма концентрацията на DEET в репелента, толкова по-дълготрайно е неговото действие. OFF! е марката, чийто продукти имат едно от най-високите съдържания на DEET. Продуктите OFF! защитават ефикасно, както възрастните, така и децата. Имат деликатна формула, подходяща за всички типове кожа и приятен аромат. Продуктите "OFF" са моментнодействащи и с наистина високо качество. Те са дерматологично тествани, употребяват се лесно, а действието им е от 6 до 8 часа.

Освен серията OFF!, Johnson Wax предлагат и серията AUTAN Family, която включва Лосион, Стик и специалното средство за "За след ухапване" – After bite.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
владимир ( преди 11 години )
Отскоро по аптеките са пуснали едни много готини лепенки на натурална основа против комари много са ефективни действат по 24часа. Аз много не вярвах, обаче бях на Камчия за три дена в края на юни баш когато валя и беше пълно с комари.Вътят се около мене обаче не кацат да хапят странна работа.С две думи много съм доволeн.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар