Мода

Абитуриентски маникюр

08.04.2009г. / 09 01ч.
Аз жената
Абитуриентски маникюр

Как да бъдем перфектни на абитуриентския си бал? Като помислим за всеки детайл! Маникюрът е важен. Ако вече сме избрали роклята и обувките, време е да помислим и за дребните, но набиващи се на очи неща.

Какво да направим от сега, за да имаме перфектен маникюр на абитуриентския си бал?

Да подхраним ноктите си.
Ако се чупят и цепят, най-добре да започнем да вземаме витамини.
Можем да правим баня за подхранване на ноктите със зехтин. Просто за няколко минути накисваме ноктите в топъл зехтин.
Можем да използваме и заздравител за нокти.

Да си изберем подходяща форма за абитуриентския маникюр.
Сега е моментът да експериментираме – дълги или къси нокти. Естествени или изкуствени. Тази година са актуални ноктите с нормална дължина (нито прекалено къси, нито прекалено дълги). Можем да изберем овалната или квадратна форма. Трябва да се запитаме как си се представяме?
С ярък лак в тон с роклята или със семпъл френски маникюр с апликация.
Не трябва да се ограничаваме, а да експериментираме и да открием точно нашия нюанс, нашата апликация, а защо не и татуировка върху ноктите?

Да поддържаме ноктите си в желаната форма.
По принцип всяка дама се грижи за маникюра си, но това е малко подсещане, за онези, които не са свикнали да ходят с лак и смятат да заменят дънките с рокля само за една вечер. Е, за да не си личи, най-добре оформете ноктите, изрежете кожичките още от сега.
Пилете ноктите с хартиена пила.

Да решим кой ще ни направи маникюра за абитуриентския бал.
Ние самите – тогава трябва да се готвим като художник преди изпит. Платната ни са малко малки, но пък са цели десет.

Приятелка – добре е да експериментира с вашия маникюр и да видите дали одобрявате уменията й.

Маникюристка – за голям ден като този, повечето от нас се доверяват на професионалистите. Но ние си знаем, че от професионалист до професионалист има разлика. Говорете с приятелки, проверете цените, пуснете някой и друг въпрос по форумите и си осигурете най-добрата маникюристка във вашия град.
Изпробвайте уменията й преди това.

Направете пробен маникюр за абитуриентския си бал. Една седмица преди това отидете при избраната маникюристка, приятелка или при себе си:) и си направете маникюра, с който искате да бъдете на бала. Тъкмо ще видите колко време ще издържи, дали няма да се олющи до вечерта и дали ви харесва.

Посъветвайте се с човек, на чието мнение държите и знаете, че има набито око и добър вкус. Дали наистина ви отива? Дали се съчетава добре с роклята, обувките и аксесоарите?

И най-важното – с маникюр или без, хич да не ви пука – важното е купонът да е на 6. Абитуриентският бал е един път в живота и можем да се облечем както ни харесва, да си сложим какъвто лак на нас ни харесва (от безцветен до ярко червен или черен). Е все пак да не е съвсем безвкусно или кич.

* * *

Тенденции в пролетния маникюр
Домашен маникюр и педикюр
Няколко практични съвета за абитуриентки
Абитуриентски прически 2009
Тенденциите в абитуриентската мода за 2009
Хитринки за по-дълготраен грим в абитуриентската нощ

Коментирай
Свободно време