Меню

Кашник с праз

22 април 2009 | 12:57 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
Кашник с праз

Приготвяне

Продукти:
1 бр. праз
2 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. олио
малко сода (на върха на лъжичката)
пшеничено брашно
царевично брашно
сол

Приготвяне:
Разбъркваме яйцата в една по-голяма купа. Прибавяме нарязания на ситно праз, олиото, прясното мляко, солта и разбъркваме всичко добре. След това започваме да прибавяме предварително смесени на равни части пшенично и царевично брашно и содата, докато се получи гъста смес, като за един обикновен кекс.
Сместа се изсипва в предварително намазана тавичка и се пече първо на долна, а после на горна фурна на 180 градуса.

* * *

Супа топчета в зелено

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
11 rate up comment 1 rate down comment
Димитрина ( преди 11 години )
Тъкмо се канех да добавя рецепта за кейк с праз лук и прочетох Вашата рецепкта. Същото, само дето аз добавям и ким - 1-2 ч.л. Много върви с праза и дава особен аромат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар