Меню
Готварство

Праз с ориз

22.04.2009г. / 14 56ч.
Аз жената
Праз с ориз

Продукти:
1 кг праз лук
250 г домати
400 г – 2 ч. чаши ориз
черен пипер
чубрица
сол на вкус

Приготвяне:
Лукът се почиства, измива и се нарязва на едри парчета. След което се задушава с малко зехтин и вода за около 5 мин в дълбока тенджера. След като омекне и е полуготов се добавя оризът, който се запържва около 2-3 мин. Добавят се доматите и 4 ч. чаши вода. Накрая се добавят подправките и сол на вкус. Ястието се изсипва в тавичка и се пече 10 минути.
Добър апетит!

* * *

Омлет с праз лук и бекон
Гъби с ориз по нашенски

Коментирай