Мода

Абитуриентски чанти и обувки

11.05.2009г. / 09 21ч.
Аз жената
Абитуриентски чанти и обувки

Изборът на абитуриентски обувки и чанта е взаимно обвързан. Докато в ежедневието се стремим да вземем обувки, които да се връзват на максимален брой рокли и панталони, както и няколко мултифункционални чанти, то за бала всичко трябва да е специално.

Изборът на обувки трябва да бъде съобразен:
с тоалета (цвят, материя, кройка)
с фигурата ни (височина и килограми)
със стила, в който сме избрали да блеснем.

Тази година, както винаги, са актуални абитуриентските обувки с висок, но не толкова тънък ток. Хубавото на повечето от моделите е, че на глезена имаме възможност да ги пристегнем с широки панделки, които не се впиват и не убиват.

Можем да намерим обувки, които да отиват на всеки тоалет – от яркочервени, смарагдови, яркозелени, сини, оранжеви до класическите черни, сребристи и обсипани с камъчета.

За онези, които не си падат по широките панделки и катарами, на пазара се предлагат класически сандали с тънки каишки.

Особено важно е да не купуваме обувки в последния момент. Трябва да си оставим време да “ги поразходим”, да преценим дали са ни удобни и дали ще могат да издържат поне една нощ бурни танци. Ако намерим дефект, можем да ги върнем или да поискаме да ни ги сменят. Както и да се сдобием с още един чифт официални обувки. Все някога ще ни потрябват – от сега нататък ни чакат много сватби, официални вечери, коктейли и т. н., да не говорим, че в повечето фирми работното облекло е официално. Странно, но факт.

Хубаво е да се ориентираме към закупуването на обувки и чанта в комплект. Предимствата: в един стил са и в една цветова гама. И да не забравяме, че са доста по-евтини като комплект, отколкото поотделно. Да не говорим за времето, нервите и болките в краката от обикаляне по магазините.

Чантите са малки, стилни, изискани – какво ни трябва повече – да съберат червилото, спиралата и някой и друг лев.

* * *

Абитуриентски празничен грим
Абитуриентски маникюр
Абитуриентски прически
Абитуриентска мода 2009

Коментирай