За дома

Весели летни възглавнички

18.06.2009г. / 09 32ч.
Вергиния Генова
Весели летни възглавнички

Какво да правим под дебелата сянка на лозницата в горещите летни дни? Да четем книжка, да сърфираме из интернет..., а защо не да се занимаем и с ръкоделие? 

Традициите не трябва да се забравят, а защо не и да се осъвременят, както е направила Ивайла Ламбева от книжарницата за художествени материали “Слънчоглед”. Докато гледа бебето си тя майстори чудесни възглавнички. Прави ги с много вдъхновение и изобретателност. В една възглавница събира елементи от поне пет различни животни, като например камила с глава на мишка и крила на петел. И е трудно да кажеш – дайте ми онази възглавничка – слонче. 

Но разглеждайки веселяшките й идеи можем да си сътворим нашата представа за странно животно или да ентусиазираме децата да измислят свое. Всеки има у дома изостанали парчета от различни по цвят и материя платове, копчета, безопасни игли, панделки и шнурчета. Всичко това е напълно достатъчно, за да направим малка декоративна възглавничка за детската стая. Разбира се наличието на шевна машина е голямо улеснение, а умението да боравим с нея е предимство, което не бива да изпускаме. Тогава дори можем да се заемем с доста по-мащабни проекти.

Ако пък не си падаме по екстравагантните и модернистични идеи, можем да си направим класически възглавнички, по наш вкус. Пълнежът може да бъде от сухи билки, от дунапрен или каквото сметнем за подходящо.

Хем ще сме доволни от това, че разнообразяваме свободното си време, хем ще обновим къщата с нещо новичко.

А ако пък станем много добри можем спокойно да подаряваме на близки и познати. 

* * *

Как да се грижим за килимите у дома?
Обзавеждането с пуф-мебели – все по-модерно.

Коментирай