Козметика и грим

Какво издава червилото за вас

14.07.2009г. / 21 57ч.
Аз жената
Какво издава червилото за вас

Несъмнено най-използваното средство за разкрасяване е червилото. До магазина, на работа, за среща с любимия или за купон, ние винаги имаме под ръка любимото си червило, без което никъде не отиваме. В зависимост от повода избираме и цвета на този типично дамски аксесоар.
Някои дами споделят, че червилото е нещото, без което не могат, а според изследвания жената избира червилото според настроението, в което се намира. Има ли връзка между характера и цвета на червилото можете да се убедите сами от предложените варианти по-долу.
Кой е вашият цвят червило и какво ли казва за вас?

Дамите, които се гримират с:

Ярко червено червило - Дамите с този цвят са огнени, темпераментни и много самоуверени. Или поне такива искат да изглеждат в очите на околните. Понякога под маската на фатални жени с огнени устни, те успешно прикриват несигурността, която всеки таи в себе си. Червеното червило е любимо на жените, които са напълно удовлетворени, обичат секса и имат динамичен живот. Работохолички, те обичат да са първи във всичко и нерядко се издигат до лидерски постове.

Боровинково червено - Това е един от негативните цветове. Той убива сексуалното излъчване на дамата. Би отивал на жени с тъмен тен и въпреки това не е подходящият за която и да е дама.

Червено с оранжев нюанс - Обикновено се асоциира главно с огъня, затова е цвят, символизиращ сила. Казва - "не се шегувайте с мен". В същото време обаче, има и доста шеговит и ироничен смисъл в него. Не отива на бледа кожа, но на жена с шоколадов загар би стояло страхотно, твърди козметичката.
Това е цветът на авангардистките. Устните, подчертани с този топъл цвят, заявяват открито: "Обичам живота, любовта и доброто настроение."

Блясък за устни/гланц - Предпочита се от по-младите дами, които обичат да се забавляват и винаги са в центъра на купона. Светли цветове ползват романтичните и замечтани момичета, а по-тъмните нюанси прилягат на фаталните дами, които обичат да флиртуват.

Гланц за устни с естествен цвят - Ползва се от непридирчиви дами. Жените, които си слагат такъв гланц не се стремят да възхитят околните, скромни и делови са. Гланцът издава за тях, че са неуверени в себе си и се страхуват да изразят качествата си пред другите. Най-често дамите, ползващи такъв гланц се смятат за непривлекателни.

Бледо розово - Този цвят се асоциира със скритото дете във всяка една дама. Когато е върху устните и говори - "чуствам се като малко невинно момиченце". Много често се употребява, когато жената е настроена за флирт. В мъжете пък бледо розовото извиква коментар: "Колко е сладка ...". Според козметичката Лесли Евърет този цвят отива предимно на блондинки със сини очи и бледа кожа.
Този цвят издава добър тонус и липса на предразсъдъци в общуването. Предпочита се от жените с младежки дух. Дамите с розово червило са улегнали, спокойни, добри приятелки, майки и съпруги.

Наситено розово - Това е цветът на еманципираната жена. Когато иска да убеди някой в нещо или да стресне и постави мъжете в подчинение, тя обикновенно, съзнателно или не, си слага именно крещящо розово.

Златисто кафяво - Обикновено говори за щастлив и слънчев човек. Кара другите да мислят - "тя е доволна от себе си и е добър човек". Използва се често от жени, които не задържат в себе си негативни емоции. Отива на дами с топъл цвят на кожата, а не тип слонова кост.

Тъмнокафяво, близо до наситено червено - Крие в себе си малко страст и много повече сериозност и строгост. Отива на делова дама. Това е цвят, който може да разкрие много, но и в същото време да се приеме като пълна неутралност и уравновесеност.
Жените, които ги харесват, обичат да са в крак с модата, млади са по дух, организирани и енергични. Понякога обаче са твърде консервативни и се възхищават от всичко, което излиза извън границите на общоприетото.

***
Усмивката прави жената красива
Състарява ли ни гримът?

Коментирай
0 rate up comment 12 rate down comment
violeta ( преди 11 години )
az sam kozmetik i mislq 4e statiqta e mn ptavilna molq vsi4ki dami a i deceta po 18 godi6na vazrast da se saobrazqt s tova za6toto tova e istinata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар