Здраве и красота

Слънчева вода на Хира Ратан Манек

15.07.2009г. / 22 48ч.
Надежда Маринова
Слънчева вода на Хира Ратан Манек

Слънчевата вода, приготвена по рецептата на индиеца Хира Ратан Манек, има трайност 24 часа. Може да си я направите по следния начин: Преварявате вода, оставяте я да изстине, наливате я в чист стъклен, прозрачен съд, затваряте добре с капачка и го поставяте на място, където ще бъде пряко огряван от слънцето. Съдът събира слънчевата светлина през целия ден, а вечерта можем да започнем да я пием. До другата сутрин, когато си приготвяме ново количество.

Слънчевата вода според индиеца има изключителен лечебен ефект – с нея можем да си мием очите, да я използваме като капки за очи и уши, да третираме с нея ранички, да я използваме с мокър компрес на различни части от тялото си, а ако мажем с нея петна върху кожата, скоро те ще изчезнат.

\n

Най-пълно действие, обаче, слънчевата вода има, ако я съчетаете с останалите три елемента от метода “Гледане на слънце” на Хира Ратан Манек: безопасно гледане на слънцето, безопасно печене на слънце и босоходство.

* * *

Алое Вера срещу слънчеви изгаряния

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Георги ( преди 11 години )
Според мен, съдът за приготвяне на слънчева вода трябва да бъде стъклен, но плитък и широк, така че максимална повърхност от водата, да бъдя огрявана направо от слънцето. Ако слънчевите лъчи минават през стъкло, то известен спектър от лъчите се задържат от стъклото. В водата е добре да се сложи самородно сребро и някакъв скъпоценен камък, според ефекта който преследваме. - Петров Натуропат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар