Тя, звездата

Облекло за различни случаи

26.08.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Облекло за различни случаи

В съвремието ни модата е с решаваща дума. Но има ситуации, в които само да знаеш какво е модерно не достига. И е добре да се спазва класически етикет. Има основни правила, като например:
– на сватба не се ходи облечен в бяло, защото тогава булката е най-важната и не бива никой да я конкурира, тя трябва лесно и бързо да се отличава
– на погребение не се ходи облечен в шарени цветове или в бяло, а дори да не е в черно, облеклото трябва да е в приглушени цветове, от уважение към починалия и към близките му
– също така на детски празници като изписване, погача, прощапулка или рожден ден не е желателно обличане на черни дрехи

За всички останали случаи – не му мислете много, но все пак се погледнете предварително в огледалото. Ето и няколко добре работещи формули:
Събиране – на колеги, приятели – блуза и пола или панталон е класическо решение. За подобни случаи е добре да изберете ниски и удобни обувки и не много аксесоари.
Коктейл – ако събитието е след работно време може да останете с костюма от деня, като подсилите грима и добавите аксесоар – шалче или бижу. Идеалната формула е черна рокля със сако, за дамите с красиви крака – може и по-къса пола. Ярък аксесоар – червено или оранжево, например.
– За полуофициални случаи са класика отново черна, или тъмно синя рокли или костюми, с подходящо към тях сребърно бижу, например. За различните сезони цветовете на костюма могат да варират от кафяво до зелено, без с това да се губи тежестта и елегантността.
– При официални случаи най-лесният избор е отново за черна рокля, но по-интересни и предизвикателни са решения в други цветове, с интересни дизайнерски хрумвания или съчетания. Така например червен или ярко розов тоалет винаги биха отличили своята притежателка. Материите са коприна, брокат, дантела. Бижутата също са по-тежки.

Коментирай