Мода

Рисувана коприна – да си нарисуваме шалче

31.07.2009г. / 13 44ч.
Вергиния Генова
Рисувана коприна – да си нарисуваме шалче

Възхищавали ли сте се на рисуваната коприна? А изкушавали ли сте се да опитате и вие? Трябва да знаете, че това е скъпо, но красиво хоби.
Какво ви трябва:
- Рамка, върху която да опънете коприната и да рисувате като върху платно.
- Бои за рисуване върху коприна. Има многообразие от разцветки и ефекти (като например грапав ефект, кадифен ефект и т. н.) Продават се по един цвят в кутийка, като най-евтината е 5,50лв.
- Контур за коприна – важно е да се обзаведем и с разноцветни контури, с които да очертаем желаните фигури върху коприната, защото боите се разтичат и ако не очертаем фигурите, единственото, което ще получим е едно безформено петно, (не че и по този начин, посредством умело преливане на цветовете и съчетаване, няма да получим красив ефект).
- Коприна, върху която да рисуваме.
- Четки за коприна с различни дебелини.
- Шаблони с различни фигури – за начинаещи.
- Шалове с готови контури – идеални за начинаещи. Може да ги намерите в “Слънчоглед” на цени от 2 лв. до 30 лв., в зависимост от големината на шала и сложността. Това, което трябва да направим е само да оконтурим щампите с желания контур, да оставим да изсъхне, след което да нанесем цветовете. Ако закупим такъв шал, като приложение ще видим и предложения относно цветовете, които бихме могли да ползваме, но разбира се това не е задължително.
Като начало можем да изпробваме техниката върху най-малкия размер копринено шалче, а ако ни хареса и се вдъхновим, можем да започнем да рисуваме върху все по-големи парчета коприна, от които дори да си ушием лятно потниче, блуза, пола или рокля.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
cvetelina ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Tanq ( преди 11 години )
mnogo me interesuva ot kude moga da zakupq koprina vurhu koqto da risuvam ,no da e bez gotovi konturi .vajno e za6toto vodq ktujok po risuvane i decata mi iskat da opitame tazi tehnika. blagodarq predvaritelno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Лидия ( преди 11 години )
А от къде да си купим естествена коприна.За рисуване според мен е най-добре китайска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Qna ( преди 11 години )
Това е супер идея :) Усещам как скоро ще се разходя до слънчоглед и ще си нарисувам едно - две :)) Мерси за идеята :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар