Здраве и красота

Главоболие - как да го преодолеем

06.08.2009г. / 23 13ч.
Аз жената
Главоболие - как да го преодолеем

Главоболие, мигрена, обща отпадналост - често срещани оплаквания при нас, жените. Главоболието, когато не е от тип мигрена, постоянно, свързано и с депресия и стрес има начини да бъде преодоляно и без медикаментозна намеса, без хапчета, а със съвсем лаични и лесно реализируеми методи. Ето няколко идеи как да преборим болките в главата и да спестим на околните си "Пак ме боли главата!".

Масаж
Масаж в областта на слепоочията, отзад на тила и раменете е идеално средство за бързо лечение на главоболието. Ако няма кого да помолите около вас да ви намачка вземете нещата в свои ръци отделете поне 10-15 минути за активно масажиране с умерен натиск в цитираните областти.

Секс
Колкото и скандално да ви звучи сексът помага за активиране на кръвообръщението и с това е и много добро и изпитано средство за премахване на главоболието. Не използвайте фактът, че ви боли глава, за да откажете на партньора си, дори напротив! Ще се уверите в позитивния резултат.

Упражнения и спорт
Ако имате възможност - излезте да потичате, направете малко гимнастика - поне 10-20 минути, отидете да плувате или изберете друг предпочитан от вас спорт. В краен случай и само разходка из парка може да помогне. Движението е важно за кръвообръщението. То ще помогне за отърваване от главоболието.

Вода
Често главоболието е първи признак на обезводняването. Ако не сте сигурна в количеството изпита от вас вода днес - опитайте се да пиете възможно повече. Ако изпиете 1-2 чаши балансът в организмът ви може бързо да се възстанови и с това главоболието да отмине.

Похапване
Ако сте на диета - знаете, от глад боли глава. Хапнете нещо малко. Хипогликемията не е добра, опитвайте се да намерите баланс в храненето си и подберете подходяща диета. Все пак ако много ви боли глава - хаптене нещо, ще помогне!

Кафе
Ясно е, кафето и продукти с кофеин могат да ви ободрят бързичко и да помогнат главоболието да отмине. Не прекалявайте все пак с количеството кафе на ден - от много кафе също главата ще ви заболи!


Прочетете още:
Ежедневният стрес е виновен за главоболието
Слънчогледови семки срещу високо кръвно налягане

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
cecka ( преди 11 години )
men me boli glava ve4e16godinii neznam ve4e kakvo da pravq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар