Мода

Носим модерни и неудобни обувки

08.09.2009г. / 09 09ч.
Аз жената
Носим модерни и неудобни обувки

Стискат ли ви обувките? Това се опитали да узнаят британци от “Сдружение на педикюристите”, като направили проучване за обувките, в което участвали 2000 души. Според анкетата 37% от дамите носят неудобни, но затова пък модерни обувки. За сметка на това само 17% от мъжете признават, че си купуват обувки, които им стискат.

Четири на всеки десет британки си купуват обувки, неотговарящи на номера им, 80% от дамите имат проблеми със счупени токчета, подуване на палеца на крака, враснали нокти и мазоли. Също четири на всеки десет жени имащи проблеми с краката, никога не са търсили лекарска помощ.

Много често представителките на нежния пол робуват на модата и трудно устояват на евтини и привлекателни модели обувки, дори те да не отговарят на номера им или на структурата на крака им.

\n

Самочувствието и настроението ни безспорно се покачва, ако сме облечени и обути по последна мода. Но все пак трябва да осъзнаем, че не може да пренебрегваме здравето си. Затова от време навреме трябва да даваме почивка на краката си, като обуваме по-ниски, по-удобни обувки и се консултираме със специалист, ако имаме проблем.

* * *

Подобна тема във форума
Още са на мода обувките с платформа
Какво да гледаме, когато купуваме обувки?

Коментирай
Свободно време