Меню

Гъби с моркови и праз

23 ноември 2009 | 09:38 | Аз жената
4 от 15 гласа
Добави в любими
Гъби с моркови и праз

Приготвяне

Продукти за 2 порции:
100 г гъби печурки (или смес)
2 моркова
1 стрък праз лук
2 суп. лъж. олио
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
В загрятата мазнина поставете почистените и нарязаните на едро гъби, нарязаните на кръгчета моркови и праз лук. Разбъркайте, добавете 1/2 ч. ч. вода и оставете на умерен огън да къкри под капак. Разбърквайте от време на време. Оставете за около 15 минути така. Подправете със солта и черния пипер и свалете от огъня. Поднесете топло или охладено, като предястие, салата или гарнитура към месо.
Добър апетит!

* * *

Свински шишчета
Свинско бон филе в тесто
Грахова супа с гъби

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай