Интимно

Еротични сънища означават здраве

11.03.2010г. / 16 10ч.
Надежда Маринова
Еротични сънища означават здраве

Еротичните сънища ни смущават. Понякога те са толкова смели, че се срамуваме от тях. Спокойно – учените твърдят, че те са показател за добро здраве.

Нощни рекорди
На всеки половин час организмът на човек се намира в състояние на полова възбуда: към половите органи се стича кръв, което при мъжете се наблюдава с ерекция, а при жените – с овлажняване на влагалището. Средно това се случва по три-четири пъти на нощ, като не винаги го забелязваме. Според лекарите нощната сексуалност има няколко важни задачи. Първо – чрез “сухите” тренировки организмът проверява работоспособността на всички свои системи и органи. Второ – мини-оргазмите ни освобождават от стреса, който сме получили през деня. Трето – това е компенсация за неполученото в реалния живот сексуално удоволствие.

\n

Спя със съседа
“Аз и съседът се впускаме в потно приключение”, “аз и най-добрият приятел на мъжа ми флиртуваме смело” – такива сънища се опитваме да забравим, защото се срамуваме от тях, като ги считаме за нереализирани желания. Но учените твърдят, че това не е вярно. Най-ярките и неприлични фантазии са само разработка на опасни и неизпитани наяве ситуации. По данни на анкета, 39 % от жените са сънували някога, че са били изнасилени, а 29 % от мъжете са имали хомосексуални сънища. Тези сънища не са доказателство на психоза, не са симптом и скрито желание, а само любопитство на нашето тяло. Собствените ни фантазии не бива да ни плашат. Еротичните сънища са най-безобидният начин за подобряване и обогатяване на нашите сексуални познания.

Според проучване четиридесетгодишните жени и двадесетгодишните мъже преживяват най-голяма неудовлетвореност. Сънят при тези две групи компенсира липсата или недостатъка на реални удоволствия, като по този начин ги спасява от депресия.

\n

Жените имат еротични сънища по-често в периода на месечните си неразположения.

\n

Ако не сънувате еротични сънища? Причините са две: наситен реален сексуален живот или състояние на стрес и хронична умора.

Ако все пак имате натрапчиви сексуални нощни видения, които се повтарят и ви притесняват, не се колебайте да потърсите лекарска помощ.

\n

А вие имате ли еротични сънища?

* * *

Бременност и сънища
Трябва да бъдеш в сънищата на мъжете
Тема за сънищата във форума

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
tanq ( преди 11 години )
normalno e da se sanuvat eroti4ni sanishta ima nqkoi hora koito gi sanuvat zashtoto ne sa zadoveleni sexualno ili ne pravqt 4esto sex neshto im lipsva
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
mimito ( преди 11 години )
lele prez no6t sanuvam nai razli4ni lubovni avantiuri i si misleh 4e ne6to ne sa dobre, a to kakvo se okazva:pra6tq ot zdrave,super
отговор Сигнализирай за неуместен коментар