Свободно време

Все по-достъпно за неспециалисти става невро-лингвистичното програмиране

14.04.2010г. / 10 19ч.
Аз жената
Все по-достъпно за неспециалисти става невро-лингвистичното програмиране

Осъществи целите си с НЛП
Магически техники за контрол на ума и отключване на скритите способности Анне Линден, Катрин Перуц

Възможно ли е:

  • да добием съзнателен контрол върху поведението си, така че да получаваме по-често желаните резултати?
  • да използваме по-ефективно своите вродени ресурси?
  • да отправяме ясни послания в общуването с другите, за да ни разбират по-добре?
  • да надникнем зад поведението на хората около нас и да достигнем до истинските им намерения?
  • да намерим решения на проблеми там, където досега не сме ги търсили?

Ключът към постигането на тези цели ни дава НЛП (невро-лингвистично програмиране). Това е система от психологически техники, създадена в средата на 70-те години от Ричард Бандлър и Джон Гриндър. Тя обединява работата на много творчески умове от сферите на лингвистиката, психологията, антропологията и други дисциплини. Най-общо казано, НЛП предлага практически инструменти за промяна на поведението с цел по-ясна комуникация – и с нас самите, и с околните.

Както предполага и името, НЛП ни показва как да се “препрограмираме”. Това означава на първо място да изведем на съзнателно ниво практиките и поведението, които непрекъснато следваме, без да си даваме сметка за тях. След това можем да поставим под съмнение предположения, приети от нас за даденост, без да се замисляме за тях; да открием достъп до ресурсите, с които дори не подозираме, че разполагаме. И накрая, “променяйки” съзнанието си, да повлияем на поведението, мислите и чувствата си, така че по-лесно да постигнем своите цели – в личния и професионалния живот.

В книгата си Анне Линден обяснява бързите и ефективни инструменти на НЛП, придружава ги с лесни и забавни упражнения и така ги прави достъпни за всеки читател, поел по пътя на самоусъвършенстването.

Хора често ме питат какви книги на български да четат, за да се запознаят с НЛП. Отговарях, че е добре първо да минат курса, а след това да търсят литература. Досега не бях попадал на книга на български за НЛП, която да не е скучна и сложна. И хората губеха мотивация.

“Осъществи целите си с НЛП” е написана живо, техниките са ясно разказани. Любопитните примери от практиката на Анне Линден (пряк ученик на създателите на НЛП, както и на Милтън Ериксон – бащата на съвременната хипноза ) правят четенето на книгата интересно и лесно.
Ангел Лазаров, НЛП Тренер, Председател на Института по НЛП в България

Анне Линден е основател и директор на Института по НЛП в Ню Йорк. Изследва, практикува и преподава техниките на НЛП от 30 години. Тя е един от първите, получили сертификат за НЛП преподавател лично от създателите на невро-лингвистичното програмиране – Ричард Бандлър и Джон Гриндър.

Издателство “AMG Publishing”
Дата на излизане: 6 април 2010 г.
Мека корица, формат: 14,5 х 21 см
Обем: 352 страници
Корична цена: 14 лв.

* * *

“Магията на мащабното мислене” – Дейвид Шуорц
НЛП за мениджъри – как да бъдем съвършени в работата си
Самоусъвършенстване с "Мъдро сърце" на Джак Корнфийлд
Овладейте изразителността на тялото с “Тайният език на общуването”
Дефицит ли е доброто лидерство?
Общуването – актьорска игра

Коментирай