Мода

Какво е значението на най-често срещаните символи в бижутата

Ангелите символизират преданост, духовност и вяра

17.02.2015г. / 11 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Вярвате или не, всяко нещо около нас носи определена символика. Когато избираме ново бижу, винаги сме водени от моментното настроение и нагласа, предпочитания към определени символи, придържаме се към индивидуалния стил, който сме си създали и т. н.

Но колко често се замисляме за това какво ни говорят някои определени символи? Вижте следващите редове и се потопете в света на мистиката.

Зло око

Символ, който винаги е свързван с вълшебничеството и магията, съществуващ като символ в много култури по света. Смята се, че не само носи късмет, но пази и от зли очи и зли сили. Може да го открием като елемент от аксесоар за декор на дома, носим го като гривна, обеци, на колие.

Злото око има различни красиви варианти на представяне, особено в бижутерията, където е изящно изработено от метал, обгърнато от красиви и малки кристали.

Птици

Птиците също имат необикновена символика. За тях още от векове се е вярвало, че символизират свободата и духовното развитие на душата (птица в полет). Ако вашето бижу е с фигурка на птица в гнездо, то това е свързано със създаването на семейство, предсказване на бременност, евентуално преместване / придвижване.

Пеперуда

Според една индианска легенда, ако имате тайно желание, уловете пеперуда и й го прошепнете, а след това я пуснете на свобода. Пеперудите не могат да говорят, затова ще запазят тайната ви, а желанието ще ви се сбъдне. Когато искате да възстановите баланса, да почувствате креативността, любовта, носете бижу с пеперуда.

Фигурка на ангел

Медальоните с фигурка на ангел са невероятно красиви и нежни. Ангелите символизират преданост, духовност и вяра. Те са посредници между духовния и материалния свят. Думата ангел идва от гръцката „ангелос“, което означава пратеник, вестител.

Пентаграм

Един не чак толкова често срещан елемент, който също носи положителна енергия на своите притежатели. Символът също се свързва с вълшебничеството. Пентаграмът представлява първичната енергия във Вселената, обединявайки всички пет елемента в едно – Вода, Огън, Земя, Въздух и Духа в порочен кръг.

Змия

Въпреки че днес се страхуваме само от вида им, преди векове (а и до днес в някои култури) змиите имат голямо значение. Змията е била приемана като символ на положителна енергия, плодородие и пазителка на жените.

Свързани статии

Полумесец

Полумесецът е един от най-често срещаните форми на аксесоар, която носим. Обсипан с камъни, изработен от злато или сребро, той е важен символ. Движението на Луната често се свързва с цикъла на плодородието при жената. Когато искате да събудите вашата креативност и позитивизъм, носете бижу с полумесец.

Пирамида/триъгълник

Също често срещан символ при бижутата. Символизира истината и се смята, че винаги насочва правилната енергия към своите притежатели.

Снимки: Thinkstock

Коментирай