Мода

Грешки, които модните икони не правят

Не обувайте обувки, с които трудно вървите

20.08.2018г. / 06 51ч.
Мария Дуковска
Марион Котияр. Снимка: Reuters

Марион Котияр. Снимка: Reuters

Често изпитваме огромно възхищение пред стила на някои от най-известните модни икони и експерти заради техния неподражаем стил. За някои това се случва с лекота и благодарение на вродена интуиция, докато други се научават посредством опита си. Вижте кои са грешките, които повечето модни експерти определят като най-често срещани и вредни за оформянето на визията.

Клонирате чужд стил

Макар това да е сред най-честите изрази на възхищение спрямо някой, истинските модни икони отричат подражанието. За да бъдете вие самата истински впечатляващ пример за стил и креативност, стремете се към собствена проява на вкус, без да копирате и клонирате чуждите навици.

Задължителното съответствие на обувки и чанта


Това модно правило, което се спазваше дълго време, вече не е актуално и не е необходимо да се придържате. Разбира се, че ако ви харесва и се чувствате добре цветът на обувките да съответства на чантата, изберете този вариант. Но модните икони отдавна са спрели да се придържат към това правило и проявяват творчество. Никой няма да ви гледа странно, ако цветовете на обувките, чантата и аксесоарите са различни. Не се ограничавайте, а се забавлявайте!

Не носете обувки, с които не можете да ходите

Да, красиви са, прекрасни, невероятни, но не можете да вървите с тях, без да залитнете и да прекършите коляно. В такъв случай това не са обувките, с които бихте искали някой друг да ви види. Колкото и впечатляващи да са едни обувки, трябва преди всичко да са ви удобни за носене. Или дори да чувствате лек дискомфорт, когато ги носите, не бива да ви личи. Дори и да са невероятно красиви, няма да ви стоят добре, ако се вижда, че едвам ходите с тях. 

Не всеки тренд е подходящ за вас

Грешката, която модните икони не правят е много простичка - не следват сляпо тенденциите. Тези модни трендове, които не съответстват на собствения им стил, просто не ги прилагат. Това, че дадена дреха или комбинация е актуална, не означава автоматично, че ви стои добре. 

Държите на марката, не на комбинацията

Снимка: Reuters

Според модните експерти това е класическа грешка - да изберете скъпа дреха и да решите, че тя е достатъчна за цялата ви визия. Но това далеч не е така. За да бъдете впечатляващи и в цялата си прелест, е важно да обръщате внимание на всяка част от облеклото и да я подбирате внимателно. Една дреха аутфит не прави. 

Липсата на самочувствие

Ако не се чувствате красиви и секси, каквото и да облечете, няма да ви стои добре. Ако непрекъснато подръпвате дрехите си и видимо изпитвате неудобство, това се отразява на вашето излъчване. Красивият и впечатляващ вид изисква да сте със самочувствие, да се чувствате добре в тялото и дрехите си, да харесвате аксесоарите си. Само тогава ще сте наистина модна икона. Strike a pose!

Снимки: istock

Коментирай