Мода

Днес се навършват 22 години от убийството на Джани Версаче

Светът на модата се промени завинаги

15.07.2019г. / 15 54ч.
Михаела Лазарова
Джани Версаче. Снимка: Reuters

Джани Версаче. Снимка: Reuters

Датата е 15 юли, годината 1997, Маями. Отекват изстрели. Модният дизайнер Джани Версаче е прострелян смъртоносно, докато отива да си купи кафе и вестници. Нещо, за което е имал асистент, но точно в този юлски ден решава да направи сам.

Донатела Версаче – модна икона с буен характер

Убиецът му е 28-годишният Андрю Кънанан, хомосексуалист, буден и интелигентен младеж, който обичал забавленията и се стремял към един друг свят.

Той успява да се запознае с Версаче на парти, но дълго време след смъртта на дизайнера, не става ясно какви са мотивите на Кънанан, който дни след като застрелва Версаче се самоубива.

Според една от многото версии, дизайнерът не е отвърнал на чувствата на младежа, който си търсел компанията на влиятелни господа.

На погребението на Джани Версаче в миланската катедрала, присъства световния елит. Към вечността го изпращат и лейди Даяна и Елтън Джон, негови близки приятели. Няколко седмици по-късно светът се разделя и с най-очарователната принцеса – Даяна.

Днес се навършват 22 години от смъртта на един талант. Какъв бе той, какъв бе домът му, който се продаде на търг през 2013 година, вижте в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай