Мода

Как да си обновите гардероба след промяна на вашето тегло

Промяната е нормална и стойността на тялото ви не се определя от неговия размер

01.11.2021г. / 12 51ч.
Аз жената
Как да си обновите гардероба след промяна на вашето тегло

Понякога настъпва времето когато трябва да се примирите с това, че вече не се вписвате в ценните ви рокли и да направите голяма промяна в гардероба си. Но не сте сами, според проучвания се оказва че около 39% от населението са наддали около килограм, приблизително 12% са качили по-малко от 5кг а около 10% са качили над 5кг по време на пандемията. 

Независимо дали сте един от тези хора, чието тегло се е покачило по време на пандемията, актуализирането на гардероба ви може да бъде предизвикателство както емоционално, така и финансово. Може да бъде трудно да се сблъскате с драматична телесна промяна или загуба на определени дрехи, особено ако вашата идентичност е свързана с външния ви вид или чувството за мода.

Може да започнете с това да оставите настрана роклите, които не пасват, вместо да ги дарите веднага. По този начин не би трябвало да се сблъсквате с двойното препятствие както да пробвате всички тях, така и да приемете пълната им загуба. Облекчаването на това бреме наистина помага да преодолеете тревогата си и да изпълните задачата да разчистите гардероба си. Но след като ог разчистите от нещата които вече не ви стават, се сблъсквате с друг проблем - да си купите нови дрехи, които да пасват на новото ви тяло.

Приемането на новата ви форма в повечето случаи е едновременно емоционално препятствие и стилистично. Но също така трябва да разберете колко от гардероба си можете да позволите да си замените. Не можете просто да купите шепа нови рокли от етични марки, но и не е препоръчително да съберете куп дрехи от бърза мода. 

Най-добре започнете бавно, добавяйки едно парче наведнъж и си обещайте, че ще върнете всичко, което не ви пасва, за да можете да си купите нещо различно. Може да ви отнеме около година, понеже все пак трябва да преминете през всички сезони. Най-вероятно ще има много опити и грешки, но със сигурност ще стигнете до момент в които ще се чуствате добре в облеклото и формата на тялото си. А дотогава, ще ви дадем няколко прости съвета които искрено се надяваме да ви помогнат да се справите с това ново предизвикателство:

1. Не е нужно да си занулявате сметките 

Когато сте изправени пред цялостен ремонт на гардероба, може да е трудно да не видите банкноти да се въртят около главата ви като звезди около претъпкана карикатура, но наистина не трябва да е толкова скъпо. Има много места които предлагат устойчива мода на земни цени, например в лидл брошура всяка седмица обновяват предлаганите от тях дрехи, а понякога дори имат седмица на XXL мода, където ще откриете качествени артикули с големи размери на невероятна цена.Друга опция е пазаруването втора употреба - в идеалния случай местни магазини, но има много чудесни онлайн опции, ако близките ви магазини са твърде ограничени. Можете също така да организирате размяна на дрехи с приятели или да попитате местната онлайн група за дрехи, които хората искат да предадат. 

2. Намерете основите а след това допълвайте 

Помислете какво имате и изберете парчета, които допълват тези елементи. Например, ако имате пола, която ви става, просто добавете няколко нови блузи. Ако е по-къса от желаното, си вземете плътен чорапогащник или високи ботуши .

Помислете какво все още имате и изберете парчета, които допълват тези елементи.Започнете с рокли, тъй като те не изискват други парчета, но могат да бъдат оформени с различни обувки и връхни дрехи. Опитайте се да се съсредоточите и върху форми, които работят с чорапогащи през зимата, както и с боси крака през лятото. 

Ако започвате напълно от нулата, приложете същата логика на вашия гардероб към новите си покупки, като се уверите, че можете да смесвате и съчетавате върховете и долната част, за да създадете разнообразни тоалети.

3. Не забравяйте радостта

Може да е трудно да обичаш външния си вид, когато не разпознаваш новото си тяло в огледалото. Но това не означава, че не можете да се възползвате от същата любов към цвета и смелите шарки, които винаги сте имали. Ако трябва да си купите нов бански, защо да не и онзи забавен розов и оранжев или причудлив печат от гекон.

Обувките и аксесоарите са друг чудесен начин да се докоснете до модното си усещане. Носенето на високи токчета, е страхотен начин да извисите тялото си, удължите краката си и покажете че все още обичате тялото си и искате да го покажете.

4. Не забравяйте най-важното! 

Закупуването на дрехи за новия размер на тялото няма да ви накара да се почуствате по-комфорта или стила без надграждането но старо, вече твърде малко бельо. Да си купите няколко нови чифта бельо или шепа нови сутиени - със сигурност може да стане скъпо - но си струва! 

5. Запомнете, че промяната е единствената постоянна!  

Това важи за телата и за живота като цяло. В крайна сметка може да се върнете към предишния си размер или да продължите по текущата си траектория. Така или иначе, един или два артикула могат да ви помогнат да успокоите безпокойството си да купите нещо, в което може да не се впишете след няколко месеца. 

Ето защо нашият съвет номер едно винаги е да бъдете състрадателни към себе си. Промяната е нормална и стойността на тялото ви не се определя от неговия размер. Заслужавате удобно, устойчиво и сладко облекло, без значение какъв размер носите.

Снимки: unsplash