Седмицата на висшата мода в Париж започна с невероятната колекция на Dior за есен-зима 2022/2023, в която фолклорните мотиви красят материите. Творческият директор на френската модна къща Мария Грация Кюри бе поканила за този проект художничката Olesya Trofymenko, чиито картини и бродерии са като отправна точка за тази колекция.

Dior представи круизната си колекция за 2023

Дървото на живота е общата нишка в творчеството на художничката. В много от роклите в колекцията се виждат памучни, копринени и въжени нишки, въплъщаващи клони, стволове или корени на дърво. Създаването им изисква изключителна прецизност.

Chanel представи колекцията си Pre-Fall за 2022

Моделите бяха представени от цветове като черно, охра, бежова палитра, бяло, екрю, малина, кралско синьо. Обувките с малък ток също са с пищни бродерии, а бижутата обемни. Повечето модели носеха по един по-голям пръстен на ръката си.

Още нещо, което няма да пропуснем да добавим в есенно-зимната си визия за 2022/2023. Както през деня, така и вечер ще носим дълги рокли. Коприна, дантела и гипюр. Повече за колекцията вижте в галерията ни.