Мода

7 бързи идеи за есенни аутфити

Комбинирайте бял потник с кожен панталон

23.09.2022г. / 14 19ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Със смяната на времето се сменя и настроението и стилът на обличане. Въпреки че можем да продължим да използваме все още някои от летните си дрехи, идва време, в което да подготвим гардероба си за нещо ново. Ще улесним себе си много повече, ако предварително подберем тоалети за цялата работна седмица – така ще си спестим чуденето какво да облечем всяка сутрин.

Понякога в бързината невинаги успяваме да изберем най-подходящите дрехи и взимаме това, което попадне пред погледа ни. Какви дрехи ще са ни необходими за новия сезон? Какво ще е модерно тази есен?

В следващите редове ще се опитаме да отговорим на тези въпроси, като ви предложим 5 идеи за стилни тоалети, които ще се впишат в тенденциите. Ето кои са те:

Носете корсет

Водещите тенденции за есента продължават да бъдат в двете крайности – от минимализъм до ярки цветови комбинации. Освен тях, забелязахме по модните подиуми една дреха, която напомня за себе си – корсетът. Но не го бъркайте с онзи от миналото, който е причинявал трудности при дишане. Говорим за една по-рафинирана версия на корсета – по-скоро в стила на тясна рокля или блуза.

Изберете елегантен корсет в черно, за да бъдете в крак с модните тенденции тази есен. С какво да го съчетаете? Изберете oversize костюм – сако и широк панталон в сиво и комбинирайте с малка чанта, а обувките могат да бъдат както високи, така и ниски. Ако искате да подчертаете талията, можете да сложите колан на панталона.

Ако не се осмелявате да носите корсет в никаква вариация, можете да изберете рокля, чиято горна част напомня за корсет.

Изберете блейзър

От доста време насам блейзърът не слиза от модните подиуми, а дизайнерите го предпочитат за колекциите си през всеки сезон. И тази есен ще е така – ако искате да блеснете с имплементирането на някоя тенденция в стила си – направете го със сако. Можете да изберете oversize модел или такъв с по-интересна кройка – например асиметрична.

Прави впечатление, че този сезон сакото е с подчертано по-широки рамене. Изберете си модел блейзър, и съчетайте с елегантна или широка рокля. Ако искате да подчертаете талията – изберете панталон и комбинирайте с колан.

Рокля с широки рамене

Свързани статии

Ако искате да изглеждате стилни и елегантни – изберете плътна рокля с широки рамене – този тренд властва по модните подиуми този сезон. Изберете черна плетена рокля с широки рамене, комбинирайте с елегантно златно бижу. Силуетът ѝ ще ви помогне да балансирате визуално фигурата, като придаде на тялото ви форма на пясъчен часовник.

Облекла с дължина

Независимо дали ще изберете рокля или пола – според модните дизайнери те трябва да бъдат с макси дължина. Те ще придадат дължина на долната част на тялото и видимо ще направят силуета ви по-издължен. Съчетайте дълга черна пола с висока талия и я комбинирайте с бяла блуза или поло. Ако пък изберете рокля – нека дължината ѝ стига до кокалчетата, или дори по-надолу. Комбинирайте с блейзър и ботуши.

Бял потник

Ако си мислите, че това е прекалено тривиално – помислете добре – кога за последно носихте бял потник? Редица дизайнери го представиха в колекциите си за есента. Можете да го комбинирате с кожен панталон, елегантна копринена пола, дънки или просто го носете върху тениска. Можете да изберете елегантен потник в другата страна на цветовия спектър – например черен – комбинирайте ги с дънки в тъмен деним и сложете колан, за да подчертаете талията.

Минимализъм

Ако искате да сте шик през есента, потърсете дрехи с изчистени кройки и качествена материя. Никога не подценявайте силата на добрата кройка! Не пестете пари и инвестирайте смело в комплект блуза и панталон. Можете да ги съчетаете с любимото си есенно палто.

Носете шапки

Шапката е малко подценяван аксесоар, но освен стил и класа, с нея вие можете да покажете и любовта си към модата и тенденциите. Изберете плътна шапка с периферия в нюд или бяло. Освен че ще приковете погледите, носейки шапка, ще можете да прикриете и косата си в дните, в които тя не изглежда перфектно.

 

Коментирай
Свободно време