Цветята са едно от вдъхновенията в модата. А когато говорим за модно вдъхновение, няма как да не се сетим за Chanel. Преди дни, творческият директор на френската модна къща Виржини Виар, представи на Седмицата на модата в Париж, колекцията на бранда за есен/зима 2023/2024 година.

Панделки и перли от Balmain за есен/зима 2023/2024

Както може би се досещате, цветята са акцент и по специално камелиите. Те се появяват като част от декорацията на рокля през 1923 година. Може да се каже, че с това модно ревю, в чиято зала за представяне камелиите бяха навсякъде, марката отбеляза 100-годишен юбилей от годината, в която Коко Шанел решава да добави камелии към облеклата, които създава.

В есенно-зимния си гардероб за сезон 2023-2024 определено ще добавим повече флорални мотиви. В колекцията на Chanel те бяха във всяка част от визията – аксесоари, връхни дрехи, топли пуловери, рокли, сака, блузи. Бяло и черно в комбинация също ще са част от визията ни. Блясъкът, туид костюмите и перлите са нещо, с което определено ще правим впечатление.

Злато, камъни и дантела от Dolce & Gabbana за есен-зима 2023/2024

Лакът също ще е на почит, а дантелата е абсолютно задължителна. Нея можем да добавим под формата на чорапогащник, рокли, поли. Ако харесвате флоралните мотиви, не се колебайте в една визия да съчетавате различни по вид такива.

В галерията ни може да разгледате малка част от забележителната колекция на френската модна марка.