Мода

Естетическият рай на Ева Вучкова

19.10.2009г. / 15 10ч.
Аз жената
Естетическият рай на Ева Вучкова

В самия център на столицата е локализирана „Къщата на красотата”. Синоним на висок стил и качество на обслужване тя е стайлинг раят на Ева Вучкова.

Топ коафьорката е съхранила ретро архитектурния стил на EV House Of Beauty, за да предложи най-модните визии на своите клиенти. „Не предлагаме просто услуга - предлагаме емоция” е апелът на носителката на „Специалната награда за цялостен стайлинг” и на нейния екип от опитни професионалисти. Млада, амбициозна и талантлива, Ева Вучкова не се нуждае от представяне: зад гърба си има множество отличия като „Първо място за прическа”, за грим и стайлинг 2007, за цялостна модна визия, 3-то място за цвят и подстригване. Името й е познато от атрактивните фотосесии за фешън издания и от участията й в елитни ревюта, като например това на дизайнерката Жана Жекова.

Освен великолепните професионални качества на гримьор и коафьор, Ева Вучкова е перфектен мениджър и психолог, който издига на пиедестал работата с клиента и обслужването.

Кои качества ти помагат за просперитет в професията?
Изпитвам удоволствие от работата си. Аз съм състезателна натура с приключенски дух. Не обичам лесни неща. Имам потребност от отправна точка и конкуренция, от ясна цел, за да успея. Новатор съм, преминавам през стиловете, които се развиват много динамично. Много пластична съм и контактувам лесно с различни типове клиенти. Щастлива съм, че се занимавам с това, което най-добре умея да правя и то с удоволствие. Не ми е било лесно да се изкачвам нагоре по стълбичката, но това мотивира човек да работи за имиджа и за собственото си благо.

Много млади хора търсят реализация в чужбина. Кое те накара да останеш в България и да работиш като стилист гримьор и коафьор?
От 8 години съм в бранша. Въпреки че съм завършила Техникум по вкусова промишленост, от дете рисувах и се занимавах с дизайн. Правех на съученичките си екстравагантни прически, а от майка наследих усета към естетичното. Можех да остана във Вашингтон, както и да работя по специалността в Белгия. Но не го направих, защото бързо се наложих тук. Първо специализирах грим, а по-късно се впуснах в моята стихия – фризьорството. Силна съм във фронталната част - да подчертая чертите на лицето с грима и косата. Занимавам се с цялостен стайлинг – да има синхрон между облекло, грим и прическа.

На какво държиш при работата с клиента?
Да ми има доверие. Важен е първият миг. Умея да познавам хората и техните желания. Още като влезе човек през вратата, според дрехите и излъчването, усещам специфичната му индивидуалност. Стига ми да видя как е облечен и да знам професията му, и мога да разбера какво очаква от мен и какво да му предложа. Стремя се да подобря самочувствието му, да го накарам да се чувства красив, обгрижен и единствен. Предлагам усещане, емоция - нещо индивидуално за него. Удовлетворена съм , като получа SMS: „Ева, впечатлени са от моята визия. Обичам те!”

Кое е първостепенно в твоя стил?
Да подчертая естествените и положителните черти, да се изолират излишните неща и да се подсилят детайлите. Не съм пластичен хирург, за да преобразя клиентката в Анджелина Джоли и да внеса пълна промяна, но мога да направя чертите й по-добри и различни. Много държа да знам какво очакват от мен.
Придържам се към по-премерените неща – жената да изглежда свежа, млада, елегантна. При грима важна е основата и да е перфектен тургурът на кожата. За косата е важно да бъде жива, да не е гипсирана от продуктите.

Абитуриентските празници повдигат въпроса за спецификата на грима и прическата при младите хора?
Да подсиля непринудеността и да се изкарам предимствата на косата. Не бива да се правят контрастни промени в последния момент. Важно е да се прецени цялостната концепция на прическата, грима, аксесоарите и облеклото – дали е делова, крейзи, по-младежка. Изключвам прекалено дамската и претрупаната визия. Гримът не трябва да е изключително тежък и прекален, да стои вулгарно. При по-късите и средните дължини се виждат детайлите при боядисването и подстригването. Дългите коси предразполагат към официални прически. За всеки повод и човек има подходящ кок. Той придава класа, стил, модна визия.

За какво мечтаеш?
За голяма верига салони. Да дам начало на ново обслужване и култура. Иска ми се да създам качествени кадри с изрядна школовка, добри хора и професионалисти, на които желанието за работа да им идва отвътре. Да помогна за изграждането на мои последователи, които да се гордеят, че са работили за мен.

Тоест добрият професионализъм изисква умения за работа в екип?
Държа на екипността, на комуникативността, на дисциплината и да има партньорство. Всеки да е съсредоточен върху работата, а личните взаимоотношения да остават вън от салона. Да се спазват правилата и да няма пренебрежение към околните и към вещите, с които се работи. Да не се провокират разриви и конфликти. Приемам съвети всекидневно, работя наравно със служителите и се вслушвам в техните предложения. Не бих подминала добър съвет. Искам да знам от какво имат нужда, кое би направило работата по-успешна и носи добри дивиденти за всеки. Заедно да градим и да сме по-печеливши, желани и харесвани. В трудовите отношения се разбира кой кой е. Държа да има единомислие, да се подкрепяме един друг, да сме си полезни.
Строги са правилата, но когато си капитан на кораб, сочиш посоката и всички плават натам съвместно.

Адрес:
София, Ул. Цар Асен 37.
02/ 981 50 48; 0889 52 93 18
houseofbeautyev.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ekaterina ( преди 11 години )
Imax udovolstvieto da rabotia s Eva Vu4kova predi sazdavaneto na salona i,ambiciozna i stapva zdravo na zemiata makar i vaobrajenieto i v sferata na izkustvoto da leti s palna para kam novostite .Uspex Eva i celuvki.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар