![4 супени лъжици вода
2 супени лъжици кетчуп
1 супена лъжици соев сос
2 супени лъжици царевично нишесте
1 чаена лъжичка мед
½ чаена лъжичка червен пипер
¼ чаена лъжичка джинджифил
1 супена лъжица олио
¼ чаша нарязан пресен лук
4 скилидки чесън
500 г скариди, изчистени](/media/files/resized/article/654x358/12c/be27a732299cf564d723e08b4de0412c-9d4c7cb2b037194f8efd44c5d0aa8510.jpg)
20 мин.
-
Порции: 6
В купа смесете водата, кетчупа, соевия сос, царевичното нишесте, меда, червения пипер и джинджифила. Разбъркайте и отделете настрани.
Загрейте мазнината в голям тиган. Разбъркайте в нея лука и чесъна за около 1 минута. След това добавете и скаридите. Запържете ги, а след това добавете и предварително подготвения сос. Когато всички съставки се смесят добре, свалете от огъня и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: