Семейство

Коледен пътеводител

02.12.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Коледен пътеводител

Коледни вълнения – вече ни обземат. Но как да направим така, че да организираме всичко добре, семейството и приятелите да са доволни, а ние не преуморени и под стрес в празничните дни. Ето един кратък Коледен пътеводител за разумните, които искат да празнуват на празника, заедно с всички!

Подаръците
Направете списък с хората, на които ще трябва да подарявате – децата, родителите, приятелите. Срещу всяко име запишете какво е най-добре да се вземе и приблизителната стойност. Запишете и купете няколко подаръка в повече за всеки случай – ще дойдат внезапни гости, а е добре да сме подготвени. Със списъка в ръка ще ви е много по-лесно да обиколите магазините, без да купувате излишни неща и без да забравите някого. Направете пазаруването в началото на декември, за да имате достатъчно време да намерите всеки желан подарък и след това да го опаковате, а не оставяйте всичко това за последния момент. Рискувате да не намерите това, което искате, да изхарчите много повече пари и да изживеете голям стрес в претъпканите непосредствено преди празниците магазини.

Картичките
Направете списък и с хората, които няма да успеете да видите по празниците, но искате да поздравите. Изберете картички и ги изпратете още в първите дни на декември, преди пощите да са препълнени и да съществува риск получателят да е изненадан около средата на януари. Надпишете картичките на ръка, с различно и лично послание до всеки. Ако имате повече време и фантазия, можете сами да изработите картичките, или да оползотворите за тази цел няколко вечери с децата. Не пречи да дублирате изпращането на обикновена с електронна картичка.

Украсата
Извадете украсата 2-3 седмици по-рано, разгледайте какво се е счупило, кое вече не е подходящо. Изберете стила на украсата по тазгодишното си настроение – може да украсите дома си в червено, синьо, златно или сребърно. Поразгледайте идеи в Интернет (тук, на Аз-жената, например :) или по списания. Отделете няколко часа само за това, като си пуснете приятна музика и го правите за удоволствие. При желание цялото семейство може да се включи в това забавно предколедно занимание.

следва

Коментирай