Семейство

Тетрадки с "Училище за вампири", скицник с Нина Добрев

31.08.2011г. / 13 04ч.
Надежда Маринова
Тетрадки с "Училище за вампири", скицник с Нина Добрев

За какво служат ученическите тетрадки с картинки от „Училище за вампири“ и скицника с Нина Добрев?

\n

Ученическите тетрадки служат преди всичко за записване и учене на уроците. Днешните ученици са щастливи, че могат да изберат шарени картинки за кориците им, съобразени с актуални лица от музикалната и филмовата сцена, а за по-малките – с анимационни герои. След 100 години социолози, културолози и историци може би ще правят проучване как сме живели, кои са били моделите на подражание и вип-фигурите в нашето общество.

\n

Днес, ученическите пособия са като паспорт на децата. Като може би това важи повече за момичетата, отколкото за момчетата. Раници, тетрадки, скицници, подвързии, несесери и др. са показател доколко си готин, т. е. повдигат самочувствието на децата, като ги вкарват в модния мейн-стрийм. Затова потърсете скицник с Нина Добрев, тефтер с Джъстин Бийбър и тетрадки с „Училище за вампири“, „Здрач“ и „Карибски пирати“. За по-малките ученици „героите“ са Хелоу Кити, Спъндж Боб и вечният Мики Маус.

\n

Ако искате детето ви да е уникално, може да му поръчате или сами да изработите още тетрадки с :

  • с негова снимка на корицата;
  • с ръчно направена подвързия тип пачуърк;
  • колаж от изрезки от списания.

\n

През 2009 и 2010 г. актуални бяха екотетрадките от рециклирана хартия, които не тежат толкова много в раницата. Те имаха и специални екологични послания, чиято цел беше възпитателна. Тази година екопосланията не са вече модерни, а и почти никой не купува жълтеникавите листа.

\n

В обществото беше обсъдена и темата защо от кориците на тетрадките да не гледат цар Иван Шишман, Симеон Велики, Христо Ботев или Иван Вазов. Но тогава учениците няма да са готини, а зубъри.

Родители и ученици чакаме скоро да дойде модерното българско училище, в което децата ще ходят с леки раници, в час ще се записва най-важното на личен таблет или мини лаптоп, а учителите или секретарките в училището (трябва да са поне 2, за да успяват) ще изпращат в резюме по електронната поща изнесеният същия ден урок. По същия начин ще се решават родителските срещи – по скайп или имейл.

\n

По-добре децата ни да се хвалеха с това, което има в тетрадката, а не коя звезда ги гледа от корицата.

\n

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Възрастен ( преди 11 години )
Че аз като бях ученик беше модерно да имаш тетрадка с Аеросмит или Майкъл Джордън на корицата. Мислех, че тези неща са отживелица вече. А има ли тетрадки с Преслава и Анелия!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ludakalinka ( преди 11 години )
Казва се "Дневниците на вампира" :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар