Семейство

Чиста къща – страстен секс

Мъжете, които домакинстват, получават повече любов

05.03.2013г. / 14 15ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

От дебати за това чий ред е да измие чиниите до това кой ще се захване с прането – това са обичайните ежедневни скандали между двойките, пише „Дейли мейл“, цитиран от Dnes.bg.

Според актуално проучване британските двойки се карат 104 пъти в годината за бъркотията в домовете им – и това е повод за доста сериозни раздори.

2,4 милиона двойки се сдърпват поне два пъти на седмица за това кой да изчисти. И това несъмнено се отразява на сексуалния им живот – да не говорим, че някои двойки се разделят и заради това. Всъщност според проучването две трети от жените, или 67%, отказват да правят секс, когато се разсейват от дрехи, които трябва да бъдат сгънати, подредени или изгладени.

Свързани статии

Една от пет двойки спорят поне веднъж седмично за това кой от тях причинява бъркотия. Най-голямото оплакване на жените е, че мъжете оставят купчини дрехи на пода.

18% от мъжете пък все още са на мнение, че тези досадни домакински ангажименти са си задължение на нежната половинка. Само 5% от мъжете смятат, че и те трябва да се включват в чистенето и подреждането.

Като резултат от тези спорове една от всеки 6 жени си позволява да крещи на половинката, за да го накара да чисти. 10 процента пък от жените „подкупват“ мъжете си с обещания за любовни ласки, ако пазят дома подреден.

Най-често двойките се карат за количеството козметика и дрехи на другата половинка и къде ги оставят. 18 процента от мъжете се оплакват, че жените им имат твърде много разкрасителни продукти, а 17 процента се дразнят от факта, че половинките им имат много обувки. А цели 31% от мъжете казват, че жените им имат като цяло твърде много излишни неща.

13% от жените признават, че биха скъсали с половинките си, ако те отказват да променят навика си да разхвърлят. Други пък намират хитри начини да се справят с бъркотията. Една трета от британките признават, че изхвърлят неща на партньора и след това се оправдават, че било по грешка.

А почти половината от анкетираните признават, че крият общите и неподредени неща от дома в спалнята, особено като знаят, че очакват гости. А най-ужасното нещо за 15 процента от жените при преместване в общ дом с партньора е мисълта за споделяне на гардероба.

„За жените една къща, оставена в бъркотия, символизира, че партньорът дори не се интересува от това как се чувства тя. Така нежният пол се опитва да покаже това чувство, като започват да се оплакват по-често. И така в един момент бъркотията вкъщи се оказва бариера в двойката“, казва психотерапевтът Стелиос Киосис, като отбелязва, че много малко двойки осъзнават колко е важно да се справят с този на пръв поглед дребен проблем у дома, който впоследствие може да разруши самата връзка.

Още интересни новини има на Dnes.bg.

Коментирай