Семейство

Как се разделяме с партньора

Социалните мрежи са най-предпочитаният начин за приключването на една връзка

10.06.2013г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В живота на всеки от нас има раздели и събирания. Разделите са неприятен момент за всяка връзка. Често се случва едната страна да е губеща. Думата раздяла почти винаги се свързва с драматичен край на отношенията между мъжа и жената.

Свързани статии

Понякога раздялата е съпроводена със сълзи, скандали, но има и такива, които приключват спокойно и без излишен театър. Няма точна формула, по която започваме, изграждаме и приключваме връзката с партньора. Разочарованието много често е породено от начина, по който късат с нас.

Смятаме, че щом ние бихме се разделили по интелигентен начин, казвайки го очи в очи, така би следвало да постъпят спрямо нас. Е, сметките, които сме си направили, често излизат погрешни.

Финалът трябва да запази достойнството на партньора. Трябва да бъдем искрени, деликатни и премерени в действията, дори когато той е сгафил. Знаем ли как да се разделяме или реагираме според ситуацията? Тук е списъкът с най-честите начини, по които късаме с половинката.

  • Изпращаме SMS или се обаждаме

Това е запазена марка на мъжете. Не вдигат телефона с дни, не отговарят на съобщенията, които им изпращаме, но в някакъв момент решават, че ще ни просветлят какво се случва с връзката ни. Определено този подход не е джентълменски.

  • Във Facebook

С изненада откривате, че гаджето ви е махнало от неговия списък с приятели или виждате на стената си неприятно съобщение от рода на „ Беше хубаво, но всичко свърши“. Стига! Дори тинейджърите не го правят. Това е възможно най-глупавият начин за раздяла.

Първо никой от вашите приятели не желае да чете по 100 сърцераздирателни любовни статуса на ден.

Хората имат и свои проблеми. Това, че вие не желаете да сте с човека X или че сте зарязани, определено не е новина номер едно. Често споделяме твърде много информация за живота си. В социалните мрежи човек трябва да е малко по-предпазлив и премерен.

  • В Twitter

Тук темата за дискретността продължава. Определено вашите последователи не биха искали да видят съобщение в 140 символа, в което ясно личи, че късате с някого. Директното съобщение също не е вариант.

  • Пропускаме срещи

Да вържеш тенекия на някого или да отлагаш срещи отново е грешен подход. Съберете смелост, срещнете се с човека и обсъдете проблема. Отлагането във времето само ще ви тежи.

  • С писмо

Напускате общото ви жилище оставяйки прощално писмо на масата придружено с ключ. Не гледате ли много филми?

  • С имейл

Този подход отново напомня за някой холивудски филм и отнема ненужно много време.

Изборът за това как да прекратите една връзка си остава изцяло ваш. Впечатлението, което остава също е важно или поне за някои. От значение е как ще скъсате, ако мислите да поддържате приятелски отношения с бившата половинка, ако сте колеги или имате общи приятели.

На финала една жена винаги трябва да се държи като дама, а мъжът да бъде поне малко джентълмен.

Коментирай
Свободно време