Семейство

Почивката във Варна е най-евтина след Тайланд и Гърция

Класация на евтини почивки подреди морската ни столица на 3-то място

25.07.2013г. / 16 10ч.
Аз жената
Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Свързани статии

Световната туристическа търсачка „Триваго“, която обхваща 191 специализирани сайта с над 670 000 хотела, публикува класацията на най-евтините и най-скъпите морски курорти за сезона, съобщиха браншови италиански медии.

Класацията е изготвена според хотелиерския ценови индекс, известен като THPI (Trivago Hotel Price Index).

Най-евтината морска дестинация за периода юли-август е Патонг в Тайланд с 38 евро на вечер. На второ място е „класическият“ курорт Кос на гръцкия остров Кефалос с 39 евро.

Варна е на трета позиция с 48 евро на вечер.

Следва Владиславово (Полша) с 52 евро за нощувка, Лас Палмас (Испания) и Улцин (Черна гора) – 55, Саранда (Албания) и Алмерия (Испания) – 56, Пуерто дела Крус (Испания) – 58 и Клиъруотър (Флорида, САЩ) с 81 евро.

В десетката на скъпите дестинации пет места се падат на италиански курорти. Най-скъпо е да се спи на тихоокеанския остров Бора Бора (Френска Полинезия), където средната цена на вечер е 557 евро. След него са два италиански курорта на остров Сардиния – Порто Черво с 484 евро и Пула с 438 евро.

Традиционната ВИП дестинация Монако на Лазурния бряг заема четвърта позиция с нощувка от 366 евро. Веднага след нея са другите три италиански курорта, два в областта Тоскана – Форте дей Марми с 343 евро, който се слави като родно място на доскорошната кралица на Белгия принцеса Паола Руфо ди Калабрия, и Монте Арджентаро с 339 евро, както и остров Капри в областта Кампания с 255 евро на вечер.

Класацията завършва с Лагуна Бийч (Калифорния, САЩ) с 254 евро, Бонифачо (остров Корсика, Франция) – 242 и Ес Пухолс (остров Форментера, Испания) с 207 евро.

Коментирай
Свободно време