Семейство

Знаците, че ще имате зла свекърва

Как да разберете още в началото на връзката дали ще се разбирате със свекървата

14.11.2013г. / 16 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Няма какво да се лъжем, майката на любимия ни мъж е изключително важно звено във взаимоотношенията ни. Това е така, защото освен, че мъжете по презумпция са близки с майките си (или поне повечето от тях), но и защото като негов родител, съвсем нормално е тя да присъства в живота му и да е свидетел, та дори участник в най-важните моменти от него.

Но как вие можете да разберете дали тя ще бъде на ваша страна, дали ще се разбирате и ще се уважавате, или напротив, ще бъде от типичните свекърви, заради които има създадени хиляди вицове и анекдоти – зла майка орлица. Дали „маминка“ ще ви приеме като свое дете в семейството си или ще ви обяви война още на прага, можете само да предполагате.

За да сте сигурни обаче, вглеждайте се в нейните думи и постъпки, те ще ви дадат сигнал каква свекърва ще имате. Това ще е и начин да се застраховате предварително срещу бъдещи разочарования от страна на партньора ви и на свекърва ви. Защото много жени си мислят, когато нещата в този „триъгълник“ не вървят, че когато се оженят, няма да е така, че всичко ще се нормализира. Но за съжаление, рядко се случва. По-често именно когато партньорът е прекалено близък с майката, а тя от своя страна не одобрява неговия избор за жена, проблемите в бъдеще само се задълбочават.

Ето някои от предупредителните знаци, че ще имате проблемна свекърва:

  • Не зачита границите

Вече живеете с партньора си заедно, но тя сякаш не разбира, че вие сте самостоятелни и продължава да идва когато си пожелае без да предупреди. Дава ви непрекъснато наставления как да водите домакинството си, разпорежда се с времето на сина си без да се съобразява дали двамата имате общи планове. Като цяло не зачита границите между вас и нея, а дори напротив, често ви дразни с присъствието и натрапващото си мнение. Не й се давайте, а още сега й покажете, че вие сте жената в живота на сина й и тя трябва да се примири с това. Оставите ли я да ви досажда и да се меси, няма никога да излезете наглава, а ще става още по-лошо.

  • Партньорът ви слуша за всичко майка си и се допитва до нея

Това е може би най-неприятното нещо – мъжът до вас да е послушно момченце, което изпълнява каквото мама му каже. Тук е спорен въпросът дали е проблемът в майката или в приятеля ви.

Коментирай