Семейство

Какво не бива да правите след раздялата

Не разказвайте историята си на всички

10.02.2014г. / 15 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Където има любов, има щастие, романтика и понякога раздели. Никой не иска да си тръгва от една връзка наранен, но понякога се случва. Самозалъгването с търсене на нов интимен партньор често не решава проблема с разбитото сърце.

В моменти на слабост всеки е способен на куп грешки, за които в даден момент ще съжалява. Ето защо има определени неща, които е добре да не правите след края на връзката. Със сигурност са ви познати, но е хубаво понякога да се напомнят.

Не го изкарвайте на тялото си

Тъй като дамите са по-чувствителни, почти винаги след края на една връзка те са наранените и много от тях опитват да потушат болката с храна. Картината ви е позната. Поглъщането на количества нездравословна храна в продължение на дни, седмици и месеци не е това, което заслужава тялото ви. Бъдете мили с него, отидете във фитнес залата и си го изкарайте на уредите.

Не го дебнете

След раздялата дебненето е най-честата стъпка, която някои дами предприемат. Следят в социалните мрежи кои места посещава, какви снимки качва. Започват да разследват коя е новата половинка и т. н. Нещо, с което само се губи време, а не става по-леко.

Не правете драстични промени във външния си вид

Промяната в цвета на косата, прическата или поставяне на татус е нещо, което също няма да излекува разбитото сърце, а по-скоро ще ви накара да съжалявате след време. Ако искате да направите нещо за себе си, организирайте си кратко пътуване или посетете някакви спа процедури.

Не разказвайте вашата история на всички

Споделете за раздялата само на най-близките си приятели, поговорете и опитайте да поставите ново начало в живота си, колкото и да е трудно. Колкото по-дълго държите на това да разказвате, размишлявате върху края на вашата връзка и търсите съчувствие, толкова по-трудно ще ви бъде да продължите напред.

Не правете секс с в бившата половинка

„Просто секс“ не съществува след дълготрайна връзка. Това е крачка, която бавно и сигурно разрушава вас самите. Ако мислите, че постепенното отказване от бившата половинка е здравословно за вас, грешите. Няма постепенна раздяла. Тя е сега, на момента.

Не губете време и енергия в отмъщение

Отмъщението е най-грешната стъпка. Надвийте желанието си да наранявате бившия, защото това няма да върне времето назад и няма да ви олекне.

Не споделяйте в социалните мрежи колко сте наранени

Не всеки иска да знае за вашата лична драма. И понякога има неща, които е добре да останат скрити.

Свързани статии

Не се изолирайте

След раздяла всеки има нужда да остане за известно време сам със себе си. Но колко дълго време? Колко ще продължи агонията между четирите стени? Излизайте с приятели, посещавайте интересни събития, партита.

Не се опитвайте да бъдете „просто приятели“

Ако и двамата не сте си намерили половинки по едно и също време „просто приятели“ не звучи еднакво и за двама ви. След раздяла почти никога не могат да се създадат приятелски и здрави взаимоотношения с бившата половинка. Винаги единият от двамата се надява на нещо, което отново може да прерасне във връзка.

Не си търсете повод да звъннете или пишете на бившата си половинка

Тази е най-често допусканата грешка. Ако наистина не се налага да говорите с бившата половинка, не си търсете поводи. Ако ви предстои да напуснете общото ви жилище или има друг важен въпрос за обсъждане, тогава е приемливо. В останалите случаи не го правете.

Коментирай