Семейство

Какво увеличава шанса да заченете момче?

Поддържането на точното pH е важно за зачеването на бебе момче

17.07.2014г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато правите опити за бебе тайно се надявате да заченете с момче или с момиче. Въпреки че най-важно е бебето и майката да са в добро здраве и раждането да мине леко, тайните желания за предпочитания свързани с пола на бебето си остават.

Двойките опитват различни секс пози, следят за датата на овулацията и консумират определени храни. Въпреки че храните не ви гарантират на 100% зачеване с момче или момиче, споделяме списък на тези, които все пак увеличават шанса за мъжко бебе.

Банани

Плодовете са сред една от най-добрите храни, когато искате да заченете. Особено полезни са бананите, когато искате да увеличите шанса си да заченете с момченце. Те съдържат големи количества витамини и минерали.

От всички минерали, които се съдържат в тези плодове, най-важните от тях, когато става въпрос за определяне пола на бъдещото бебе е калият.

Гъби

Следващата полезна храна в списъка, която трябва да консумирате, когато искате да заченете с момченце са гъбите. Те са отличен източник на витамини и минерали, като калий, селен, витамин D и витамини от групата B. За витамин D и калий казват, че увеличават шансовете за зачеване с мъжко бебе.

Витамин D е важен хранителен елемент, необходим за качеството на сперматозоидите. Ето защо е важно не само жената да консумира тези полезни храни от списъка, но и нейният партньор.

Храни, богати на цинк

Освен калий и натрий, друг важен минерал за увеличаване на шансовете за зачеване на бебе момче е цинкът. Него може да си набавите чрез консумацията на стриди, черен дроб, говеждо, тиквички, пшеничен зародиш, агнешко, диня, какао и други.

Според изследване този минерал укрепва не само мъжките сперматозоиди, но също така увеличава нивата на тестостерона, което увеличава производството на сперма. Според учени по-високият брой на сперматозоидите увеличава шанса за момче, а по-ниският за момиче.

Свързани статии

Зърнени закуски

Редица проучвания са доказали, че тези храни ефективно увеличават шансовете за зачеване на момче. Според изследване публикувано в Journal of Proceedings of the Royal Society жените, които са консумирали по-често зърнен и храни са заченали с момченце.

Домати

В дневното си меню задължително включете и тази полезна храна. Консумацията на домати спомага за поддържането на натриево-калиевия баланс в тялото ви, а също така ще достави на организма и много витамин С.

Освен това доматите спомагат за поддържането на точното pH за зачеването на бебе момче.

Коментирай