Семейство

Как да изглеждаме добре на празничните снимки?

Трикове за фотогеничност

24.12.2015г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Предстоят празници, а какво правим най-много по празниците освен да похапваме – снимаме се! Снимките са първи помощници в това да си спомним отминалите моменти. Често запечатването на момента в съзнанието не е достатъчно. Трябва да го имаме и черно на бяло.

Но невинаги се харесваме на снимки. В повечето случаи това си остава само в нашите очи. Много хора не харесват начина, по който излизат на снимки.

За да се харесвате повече на празничните си снимки и за да ги гледате след време с радост, разберете какво трябва да промените в поведението си пред обектива!

Добавете малко цветен акцент

Независимо дали акцентът ще е поставен под формата на червило, брошка на дрехата, шнола в косата или аксесоар от облеклото, трябва да го има. Той ще работи за вас като разведрява фокуса на снимката. Контрастът е добър приятел, когато става дума за фотографии. Той е търсен ефект от много професионалисти. Почерпете опит от тях!

Избягвайте безличния фон

Когато си правите празнична снимка фонът зад вас трябва да е изпипан. Той не трябва да е безличен и безцветен, но не трябва и да е прекалено натрапчив. Изберете фон, различен от косата или цвета на дрехите ви, за да не се сливате с него.

Прекалено шареният фон също не е опция, защото ще се изгубите в него.

Наклонете в определен ъгъл лицето или тялото

Важно е да не стоите право напред към обектива, защото така тялото често изглежда двуизмерно и неестетично. По този начин се появяват нередности, които не искаме да ни загрозяват.

Затова проучете по-красивия си профил, както на лицето, така и на тялото, и се обръщайте с него на снимки. Няма да сбъркате.

Смейте се

Дори когато ситуацията не е смешна или позирате изкуствено, а кадърът не е непринуден – смейте се. Винаги е по-добре, независимо дали се харесвате усмихнати или не. Неодобрението обикновено е само в собствените ви очи. Който и от близките си да попитате дали сте излезли добре на снимката – ще ви хареса много повече, ако сте усмихнати!

Кръстосвайте глезените си

Независимо дали сте прави или седнали на снимки, кръстосвайте глезените си. По този начин бедрата винаги изглеждат много по-слаби, отколкото са. А и ще прикриете всички забележки, които имате към краката си.

Свързани статии

Издължете врата си

Как? Просто повдигнете максимално главата си нагоре. Така ще избегнете двойна брадичка или увиснали рамене. Удължете колкото можете повече врата си като повдигате глава нагоре. По този начин лицето ви ще изглежда по-слабо и издължено.

Слаби ръце

Много жени не харесват ръцете си, защото смятат, че са по-дебели отколкото трябва. На снимки това лесно може да се оправи. Просто избягвайте да оставяте ръцете си долепени до тялото. Винаги ги отделяйте, слагайте ги на кръста или дръжте нещо в ръцете си. По този начин ръцете изглеждат доста по-слаби.

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота