Семейство

Майките на дъщери трябва да знаят това!

Тези неща никога няма да се променят

14.08.2018г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дъщерите са най-големият подарък за една майка. Да имаш най-добра приятелка в лицето на дъщеря си е истинска благословия. Има неща, които винаги ще си останат общоважащи за отношенията между дъщеря и майка.

Колкото и трудни моменти да сте имали помежду си, трябва да знаете някои истини за майките на момичета. Вероятно ще се припознаете в някои от тях!

Вие сте идолът, героинята, моделът на подражание за дъщеря си

Дори тя да не одобрява изцяло вашите подходи, критики и методи, дъщеря ви винаги ще се стреми да бъде като вас. Тя ще се опитва да достигне вашите постижения, да ви се хареса и да получи вашето одобрение.

Приемете, ако дъщеря ви е мъжкарана

Мъжките момичета са си такива по природа. Майките трябва да го приемат. Не се опитвайте да натикате дъщеря си в рокля, ако тя иска да носи широки панталони и свободни ризи. Това не я прави по-малко жена, просто е израз на нейната мъжка душа, скрита под женската външност.

Вие ще сте тази, която ще лекува разбитото сърце

Майките са най-близките същества, които всяка дъщеря иска да има до себе си. Когато дойде момент на любовна мъка, когато сърцето бива разбито и когато целият свят ни обръща гръб, мама е тук, за да ни помогне.

Всяка дъщеря знае това дълбоко в сърцето си.

Дъщерите ви ще се сърдят в някои моменти

Колкото близки са майките, колкото и да са помагали в какви ли не моменти, все някога идва миг, в който те са „виновни“ за всичко.

Майки, приемете го – дъщерите имат своите убеждения, които се различават от вашите. Дори да ви кажат, че сте лоша майка и че сте виновни за всяка неволя в техния живот, това е нормално. Ще дойде момент, в който ще оценят усилията, които сте положили.

Те винаги ще разчитат на вас

Майките са съдници и критици, но и покровители и утешители. Къде ще се сгушите, ако не в скута на мама, когато имате нужда от подкрепа?!

Някой ден ще ви липсва цялата тази драма

Майките и дъщерите често са в напрегнати отношения по време на израстването. Момичетата преминават през трудни периоди, белязани от множество критични моменти. Няма да липсват скандали, неразбирателства и сърдене.

Но един ден всичко това ще ви липсва, когато дъщеря ви поеме по самостоятелния си път.

Винаги ще бъдете най-добрата ѝ приятелка

Без значение какво ще ви поднесе животът, без значение на какво разстояние ще бъдете една от друга, вие винаги ще си останете най-добри приятелки! Няма обстоятелство или пречка, които да разделят майка от дъщеря – ако не физически, то поне емоционално!

И това никога няма да се промени! С напредване на възрастта приятелството ви ще става по-силно от всякога.

Снимки: iStock

Коментирай
9 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Не са глупости! С моята сме имали и трудни моменти, но сега си я обичам повече от всичко на света!Благодаря, мамо!Да си жива и здрава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 8 rate down comment
ddd ( преди 7 години )