Таблетите и смартфоните отстъпват място на книгите и комплекти за творчество в желанията на децата за коледен подарък. До тези изводи стигат авторите на кампанията на най-големия детски портал Az-deteto.bg – Изпрати писмо до Дядо Коледа.

Над 800 деца са се включили до момента в кампанията, като са написали сами или с помощта на родителите си писмо до Дядо Коледа в пощенската кутия на сайта.

Сред най-любопитните желания, които децата са споделили, са среща с любимите им изпълнители – Криско, Михаела Филева, Атанас Колев и Дара.

Впечатление прави, че в предишните години желанията за подарък книга са били едва няколко писма, докато тази година почти половината деца мечтаят да открият книга под елхата на Коледа. Книгите, които повечето деца искат са поредицата за Хари Потър, книжките за малкия Никола, заглавия на Роалд Дал, както и например книги за Шерлок Холмс.

Настолните игри, телескопи, микроскопи, различни комплекти за творчество от типа „Направи си фигурки от полимерна глина“ или „Избродирай си сама кърпички“ също са много желани от децата тази година.

За първи път тази година цяла група от детска градина написа общо писмо в сайта, а учителката на децата е копирала техните родители и директора на заведението.

Както всяка година, и сега не са изключение писмата, изпратени от възрастни. Повечето си пожелават здраве, шестица от тотото, нова кола, а една жена е помолила добрия старец за годежен пръстен от любимия мъж.

Тук копираме някои от по-интересните писма, получени в кутията на Az-deteto.bg, като запазваме анонимността на авторите.

„Мили Дядо Коледа, Здравей! Тази година не искам много от теб. Съжалявам че пиша писмото късно, бях на рожден ден а на всичко това съм и болна. 1. Искам книгата „Пакта: Началото“, моля, донеси я. 2. Сега ти решаваш.“ Р., 9 г.

„Мили Дядо Коледа, тази година наистина слушах много. Помагах на всички и имам добри оценки. Много ми се иска да донесеш едни потури, едни дънки и едно калъфче гръбче за телефона ми, а ако джуджетата решат да ми изработят още изненади ще е супер. Пожелавам много поздрави на Снежанка и Баба Коледа. Весел празник, мили Дядо Коледа, изпълнител на всички детски желания“. Д., 12 г.

„Скъпи Дядо Коледа, тази година бях добра и бих желала да получа преса за полимерна глина, 3D химикалка, домашен любимец, MP3 или книгата на Шерлок Холмс „Колекция Загадки“ (други книги, на които бих се зарадвала: за крал Артур, друга от поредицата на Шерлок Холмс или нещо за животни). Очаквам те в Коледната нощ.“М., 13 г.

„Здравей, мили Дядо Коледа, аз вече съм голяма, и вярвам, че ти изпълняваш желанията на милиони деца по света. Много ми се иска да получа лаптоп за подарък. Годината беше тежка, работих много усилено и мисля, че заслужавам подарък. Много ще съм ти благодарна и ще чакам с нетърпение!“К., 12 г.

„Мили Дядо Коледа, искам да ми донесеш играчки с които да си играя, кукла с която да си говорим, и моливи че мама и татко не ми ги дават да рисувам с тях по стените, може и количка в която да седна и да се бутам с нея, че тате не иска да ме вози в коша за играчките. Аз много обичам мама и тати защото ми пускат да гледам „Маша и Медведь„. Мечо много ми харесва защото е пухкав и все си играе с Маша. Мили Дядо Коледа искам тази година да дойдеш, че миналата година те заместваше Чичо. К, 2 г.

„Здравей, Дядо Коледа! Искам да ти кажа, че вече съм на девет години. В трети клас съм. През цялата година бях много послушна. Моля те, за Коледа да ми донесеш истински розов часовник и студио за плетиво шал или шапка. Моля те, за сестра ми Бояна да донесеш дрехи, а за мъничката принцеса Мия от София да донесеш семейство зайчета Камомил. Обещавам да бъда добро и послушно дете. Поздрави! Моля те, да ми пратиш снимка на северния полюс и елените!“ Д, 9 г.

„Здравей, дядо Коледа. Тази година бях послушна, учих много, гледах сестра си Тея и се стараех да не се карам с брат си Калоян. Моля те донеси на Тея, която е на 1 г, занимателна маса, за брат ми дрон, а за мен двуетажна къща за кукли. Ще съм ти много благодарна, ако ми донесеш всичко това, но и само едно от тези неща да донесеш, за брат ми или за сестра ми, пак ще те обичам много. Чакам те с нетърпение.“В., 9 г.

„Мамо, кажи на тати, че за тази Коледа искам фотоапарат, ама от ония по-големите хубавите, голяма ама голяма мечка или таблет. Обичам ви!“ Г., 16 г.

„Скъпи Дядо Коледа, може би ти пиша за последна година и бих била много щастлива, ако изпълниш желанието ми. Тази година бях по-послушна от миналата. Ще те помоля ако може да ми донесеш всички книги от поредицата за Хари Потър, включително и новата. Обожавам да чета и обожавам Хари Потър, затова наистина много искам книгите. Също така ще те помоля да дариш много щастие на моето семейство и на всички по света, както хора, така и животни! Поздрави на всички!“ С., 11 г.

„Скъпи Дядо Коледа, за Коледа искам да се срещна с Михаела Маринова, Дивна, Михаела Филева, Атанас Колев, Криско, Дара и други. Искам и да има някаква щафета или нещо подобно предпочитам математика) за Коледа в Сандански.“ С., 10 г.

„Скъпи Дядо Коледа, ние сме най-големите в детската градина и наесен ще сме първолаци. Пишем ти, защото за нас Коледа е най-прекрасният празник и с нетърпение те очакваме. Ние невинаги сме послушни, грешим, но знаем, че ти прощаваш на децата. Ние се стараем да бъдем внимателни един към друг, да играем заедно, да се веселим, но невинаги успяваме. У дома всеки ще потърси твоя подарък, но в детската градина очакваме игри, книжки, енциклопедии. С обич – децата от детска група „Мики Маус“. Очакваме писмото ти и теб!“

„Скъпи Дядо Коледа, ти знаеш че съм родена на 1юни-ден на детето и затова съм обречена завинаги да бъда дете! Поради същата причина оставам твой почитател завинаги! Мили мой белобради дядо, благодаря ти за това, че миналата година изтегли 5 от числата в моето фишче и това бе много специален подарък! Тази година бих искала да изтеглиш всички 6 числа от фишчето ми, много моля!!! Благодаря ти от сърце!“ В., 50 г.

„Мили Дядо Коледа, Никога не съм спирала да вярвам в теб.. И тази година няма да пропусна да напиша своето писмо! Всяка година ти пиша все едно и също желание, здраве за всички мои близки. Дари всички деца по света с любящи семейства, усмивки и безгрижни игри! За себе си искам само здраве, много любов и късмет.. Знам, че ще изпълниш молбата ми, защото вярвам в Теб. Знам, че ще се сбъдне моята голяма мечта. Да пътувам по света. На Коледа избрах да благодаря за всичко, което имам.“ А, 41 г.

„Мили Дядо Коледа, отдавна не съм ти писала писмо, но тази година реших, че трябва да се поправя. През всичките години, когато съм ти писала винаги съм получавала от теб най-прекрасните подаръци, дори когато не съм го очаквала. Тази година обаче, ще те помоля за нещо голямо. Надявам се си събрал сили през всичките години, които не съм искала нищо и ще можеш да го осъществиш. Много искам тази Коледа любовта на живота ми, с която сме вече три години заедно, да ми подари годежен пръстен!“ П., 30 г.

Ако искате и вие може да се включите в кампанията тук.