Семейство

Сигурни знаци, че обичате някого, който не ви заслужава

Лъжата е част от взаимоотношенията ви

02.01.2017г. / 14 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Трайните любовни взаимоотношения се градят на взаимно доверие, любов и уважение. Това е като постоянна размяна на мисли, компромиси. Но има връзки, в които всеки един от нас е попадал поне веднъж.

Връзки, от които е трудно да си тръгнеш. В тях партньорът е егоцентрик, а ние жертвата. Взаимоотношения, в които забравяме, че този някой не заслужава любовта ни. Дали и вие се намирате в такава връзка, вижте в следващите редове.

Той или тя ви омаловажава

Ако партньорът постоянно ви критикува или пренебрегва мнението ви, това означава, че не само, че не се интересува от чувствата ви, но очевидно му доставя удоволствие да ви наранява. Подигравки относно външния вид, теглото, работата ви, вашите убеждения, мечти... Помислете дали имате нужда от тази връзка. Подлите коментари са предназначени да нараняват.

В едни взаимоотношения партньорите трябва да се стремят да се подкрепят един друг, да правят щастливи половинките си. Когато обичаш, не обиждаш съзнателно и не смачкваш самочувствието на човека до себе си.

Лъжата е част от взаимоотношенията ви

Без доверие една връзка не може да продължи да съществува дълго или пълноценно. Ако често половинката ви лъже, това е знак, че тя или той определено не заслужават вашата любов, време и внимание. Лъжата е също форма на неуважение.

Снимка: istock

Доверието, веднъж нарушено, трудно би могло да се изгради помежду ви отново. Помислете дали не заслужавате половинка, която да е лоялна с вас, да ви предразполага да споделяте?

Изневери

Трудно е да се каже дали лъжата или изневярата имат по-голяма разрушителна сила за любовта. Ако половинката ви изневерява, то тя не заслужава любовта ви. Една погрешна стъпка винаги унищожава доверието, разрушава комуникацията помежду ви, интимността, всеки един аспект на връзката ви.

Да си тръгнеш е трудно решение, но партньорът ви вероятно никога няма да се промени. Човек трябва да обича и и уважава най-напред себе си.

Свързани статии

Не можете да разчитате на партньора си

Дори всичко да върви гладко във връзката ви, рано или късно ще се нуждаете от подкрепата на любимия човек. Понякога животът ни поднася трудни изпитания и тогава се нуждаем от любим, който да ни изслуша, посъветва, да бъде нашата опора в този труден момент. Заедно трябва да преминавате и през тези моменти, които засягат и двама ви.

Но ако половинката ви е твърде фокусирана върху себе си, забравя за важни за вашата връзка моменти, като празници, годишнини, не заслужава любовта ви. Ако партньорът ви не е надежден, но държи вие винаги да го подкрепяте в трудни моменти, струва ли си да губите време и емоции за някого, който не се интересува от собствените ви?

Коментирай